Det opplyser NFF i en pressemelding onsdag ettermiddag.
– Vi er meget tilfreds med vedtaket fra FIFA. Dette vil gi norske klubber muligheten til å fullføre arbeidet med sine spillerstaller inn mot seriestart, sier leder av NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn, ifølge NTB.
Eliteserien
Legevaktdrama for toppscoreren dagen før kamp: – Slet med å puste
EN TIME SIDEN
Tidligere onsdag snakket Eurosport med Ranheim-sjef Frank Lidahl. Han hadde tiltro til en god løsning, men samtidig ett krav:
– Det må være et rettferdighetsprinsipp her. Det er viktig. Det bør ikke bli en skjevfordeling mellom Eliteserien og OBOS.
– Vi er nå en klubb som er mer opptatt av å komme i gang med sesongen enn overgangsvinduet. Men det er klart at det kan ikke være sånn der Eliteserie-klubber kan nærmest hente fritt fra OBOS, noe som vanskeliggjør det for klubbene i denne ligaen, mente Ranheim-sjefen.
Ranheim rykket som kjent ned til OBOS-ligaen etter 2019-sesongen, og der begynner sesongen senere enn i Eliteserien. Dermed har det vært usikkerhet i OBOS-klubbene omkring hvordan vinduet deres vil se ut.
Nils Fisketjønn bekreftet tidligere onsdag at de jobbet med nettopp dette.
– Det vi har sagt til OBOS-klubbene, er at vi skal sikre at vi har sammenfallende vinduer for både dem og Eliteserien. Om de er nøyaktig like lange vet vi ikke, men at de krysser på et tidspunkt er målet vårt, uttalte han da.
Ikke lenge etterpå er altså avklaringen i boks:
På grunn av de ekstraordinære omstendighetene knyttet til pandemien har NFF fått aksept for å åpne vinduet igjen, noe som skjer i tiden 10. til 30. juni. Datoene er valgt for å ta hensyn til den splittede seriestarten i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen, heter det i meldingen.

FIFA må godkjenne et nytt vindu

Overfor Eurosport.no forklarte Fisketjønn hvorfor det ikke var bare-bare å få på plass datoene for overgangsvinduet som skal holde åpent før seriestart 16. juni.
– Det er en dialog med FIFA på dette tidspunktet hvor vi prøver å få tilbake de dagene vi mistet nå denne våren. Da regjeringen stengte Norge så mistet vi 20 dager med vindu. Grunnregelen er jo 16 ukers overgangsvindu i løpet av et år, og vi har egentlig brukt opp 12 av dem. Så mye avhenger av hva FIFA gir oss lov til å få tilbake. Men vi har gode argumenter for å si at vi skal få tilbake disse 20 dagene.
Bekreftelsen samsvarer med det Lidahl ønsket seg.
– Når det er sagt tror jeg det blir et forholdsvis rolig overgangsvindu. De aller fleste toppklubbene har vel signalisert utfordrende økonomi, så man kan vel ikke både permittere mange og deretter investere tungt i spillere.

Odd-sjefen: – Ikke lett etter noe

Sportssjef Tore Andersen i Odd forstår godt Lidahls krav om rettferdighet.
– Først og fremst må det oppleves som rettferdig både for OBOS- og Eliteserie-klubber. Det er ikke vanskelig for oss å ha forståelse for at det er viktig for OBOS-klubbene, sier han.
Så skal det sies at også Andersen er usikker på hvor mye klubben fra Skien kommer til å gjøre når vinduet åpner.
– Slik det ser ut per i dag, så har vi 22 spillere på kontrakt. Vi har sagt at vi jobber med den stallen vi har. Skulle noe skje med spillere ut, så må vi agere.
– For det er sårbart med 22 spillere, enkelte plasser er vi ikke like godt dekket. Per i dag har vi ikke lett etter noe inn portene, men vi har jo kontroll på markedet, for å si det sånn.
Enig i denne lista?

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
EN DAG SIDEN
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
EN DAG SIDEN