MJØNDALEN (Eurosport.no):
Etter overgangen fra OBOS-ligaen har bidragene for Mjøndalen latt vente på seg for den tidligere Vålerenga-junioren Lars Olden Larsen. Uttellingen foran motstanderens keeper og den målbare delaktigheten i bruntrøyenes angrepsspill har vært lik null før sist helgs tur til Bergen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Mot Brann fant endelig den presise høyrefoten hans lagkompis Andreas Hellum foran mål. Dermed sikret Mjøndalen seg en sterk 1-0-seier og Olden Larsen kunne notere sitt første målpoeng på øverste nivå.
– Det var en strålende innlegg og en flott scoring, roser MIF-trener Vegard Hansen.
– Å få det målpoenget var veldig deilig. Det har jeg venta lenge på, det var noen følelser som skulle ut da. Jeg er en spiller som liker å produsere, så det har vært frustrerende. Nå satt den, så får jeg håpe det kommer litt på løpende bånd framover, sier Olden Larsen til Eurosport.

Innrømmer magre tider

Han gjør mage- og ryggøvelser på kunstgresset på Consto Arena etter endt treningsøkt, og titter bort på Quint Jansen og Markus Nakkim som jobber med avslutninger på mål.
At det er to midtstopperne som står igjen og fyrer løs mot tredjekeeper Gard Thomas er et paradoks - det kan tenkes at angrepsspillerne for laget som har scoret kun 12 mål på årets 14 første seriekamper heller burde vært dem som terpet på skuddteknikken. Den påstanden nikker Olden Larsen smilende til.
– Vi er ikke det laget som har scoret flest mål da, det må vi bare innrømme. Men jeg har hatt nok sjanser, jeg kunne scoret mot Vålerenga, jeg kunne scoret mot Odd, sier han.
Den magre målpoengfangsten hos MIF står i kontrast til KFUMs fjorårssesong. Oslo-laget dunket inn 58 mål på 30 kamper, kun suverene Aalesund scoret flere. Særlig på vårparten var Olden Larsen brennheit, på et tidspunkt var han toppscorer i divisjonen, og tidlig i mai stod han bak alle fem målene, to scoringer og tre målgivende, da Jerv ble knust 5-0 på kunstgresset på Ekeberg.

Lavt i banen

21-åringen som fyller år i september har troen på at det kan løsne også i brunt og hvitt.
– Jeg må bare fortsette å komme inn i boksen, jeg har vært i posisjoner litt lavere i banen, så jeg må starte med å komme til sjanser og være der det skjer.
Jonsson kåret Mjøndalen til overgangsvinnere på deadline day og trakk fram kjøpet Olden Larsen som en innertier av en signering, mens Mjøndalen-sjef Vegard Hansen var full av lovord tidlig i sesongen:
– Olden Larsen har vært en sensasjon så langt. Han har tatt nivået kjempebra med tempo, ferdigheter og driv i spillet sitt. Han tipper jeg det er klubber som allerede har merket seg for større oppgaver.

Ufrivillig rolle

Siden gikk MIF på sju strake tap, før den vonde trenden har snudd med to 1-0-seire over FK Haugesund og Brann. I begge kampene startet Olden Larsen på en uvant rolle som høyre vingback, den første som erstatter for suspenderte Aleksander Betten Hansen.
– Det var en litt ufrivillig rolle til å begynne med, men det var gøy å spille. Da kan jeg få brukt innleggsfoten, komme meg opp, tjuvstarte litt og presse. Det er ålreit, jeg må løse den rollen også, svarer han på spørsmål om trivselen i ny posisjon.
I andre omgang mot Brann ble han flyttet opp i banen i en mer vant rolle som indreløper.
– Hva er din optimale posisjon, syns du?
– Min favorittposisjon er indreløper, boks til boks, det er det jeg har spilt hele livet. Så var Jørgen (Isnes, trener i KFUM) flink til å bruke meg på kant i «Kåffa», som jeg også kan spille.
– Men vi må få flytta spillet vårt høyere i banen oftere og holdt den der så vi kan komme til flere scoringsmuligheter. Så må jeg dundre inn på kontringer, der har jeg stått og sett på litt for mye, og ikke vært med nok, sier han selvkritisk.

Planen lagt før RBK

Mot Brann var planen å utnytte nettopp farta og kontringsstyrken til Olden Larsen og Vetle Dragsnes på motsatt kant, men Mjøndalen ble presset dypt i banen og evnet ikke å true bergenserne all verdens.
Lørdag venter Rosenborg, og da håper 21-åringen de lykkes bedre med taktikken.
– Vi får lokke Zachariassen og Åsen litt fram, så det åpner seg litt rom for meg. Det kan virke så enkelt når man står og ser på papiret eller video, men det er Rosenborg som kommer, så vi må ha litt respekt for dem og, sier Olden Larsen.
Slik slo Mjøndalen Brann i forrige runde:

Se høydepunktene: Brann tapte for Mjøndalen i Ingebrigtsens debut

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43