Det melder klubben på sine hjemmesider.
«Etter at FIFA har brukt to dager på å se på saken viser det seg at papirene ble lastet opp fra Brann til NFF klokken 23.59.31, og papirene ble lastet videre til FIFA klokken 23.59.59. Det var altså ett sekund før fristen gikk ut, og dermed er det nå klart at Svendsen blir Brann-spiller ut 2020» skriver klubben.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
NFF melder samtidig at dette må være verdensrekord i å levere overgangspapirer i siste liten.
– Jeg har aldri vært med å sette verdensrekord før, så det var moro. Vi gjorde alt rett med tanke på frister satt for overganger, og det er gledelig at det nå er bekreftet at alt er i orden, sier sportssjef Rune Soltvedt.
Spilleren selv er glad for at ting løste seg, selv om det bokstavelig talt ble på sekundet.
– Det har vært noen merkelige dager med mye frem og tilbake. Det er deilig å endelig ha fått en avklaring og at alt har gått gjennom. Jeg er nå Brann-spiller og gleder meg til å komme i gang, sier Svendsen.
Svendsen skal nå reise til Bergen fra Danmark ved første mulighet. Når han kommer frem skal han avlegge en koronatest og gå i karantene frem til han får et negativt svar tilbake. Om den første testen er negativ må han ta enda en test som også skal være negativ, før han kan slutte seg til sine nye lagkamerater og treninger.
Det oppstod fullt kaos etter at Brann forsøkte å hente Svendsen på Deadline Day. OB meldte selv at Svendsen fortsatt var OB-spiller dagen derpå, men så kom beskjeden om at Brann ikke hadde gitt opp 23-åringen likevel. Dermed endte det med at FIFA måtte se på saken, og konklusjonen ble altså at Brann rakk å få på plass alt i aller siste sekund.

– Ingen kjekk sak å jobbe med

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22