DRAMMEN (Eurosport.no)
De var frustrerte og oppgitte, RBK-spillerne som satte seg ned på bortebenken på Marienlyst og diskuterte etter en kamp langt under pari i Drammen. Even Hovland, Anders Ågnes Konradsen og Per Ciljan Skjelbred var blant dem som funderte over hva som gikk galt da Rosenborg slapp med skrekken og fikk med seg ett poeng hjem.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Det førte til en lengre prat på innbytterbenken der kampen ble analysert.
– Vi diskuterer hva vi kan gjøre bedre. Vi havner under 1-3 og det er vanskelig, vi henger i taua en stund der. Så greier vi å få med oss et poeng, det er bra, men det vi leverer i dag er ikke godt nok, det sier seg sjøl. Vi kom ikke opp i press, så kom vi bakpå, men vi viser moral ved å komme tilbake, oppsummerer Hovland, som var den i forsvarsrekka til RBK som kom best fra det mot Strømsgodset.

Sjefen ikke overrasket

Midtbanemotor Skjelbred er også misfornøyd etter det han omtaler som en kaotisk fotballkamp, hans første 90-minutter på kunstgress siden 2011.
– Det er kaosspill, de presser oss bra i starten og vi gjør unødvendige feil og slipper til to mål på de to første sjansene deres. Vi vet det er kunstgress og det er klart det er annerledes, og det har ikke vært de beste månedene for min del. Jeg kjenner at motoren ikke er helt på plass. At det ble 90 minutter på meg i dag var nesten i overkant, sier Skjelbred.
Åge Hareide var ikke like overrasket over at det lugget for Rosenborg i comebacket hans.
– Nei, egentlig ikke, det tar litt tid å drille inn et lag og jeg tror det tar litt lengre tid enn en uke.
– Vil det ta lengre tid enn du hadde sett for deg?
– Nja, nei, det gjorde det ikke. Det var en rar kamp, vi må ta med oss at vi kommer tilbake. Godset spilte bra de, Marienlyst er ikke en lett plass å komme til. Det er litt sånn kunstgress kontra vanlig gress, men jeg syns gutta jobba seg godt inn i kampen.

–Hareide legger feil kampplan

At RBKs lag fikk trøbbel med det aggressive presset til hjemmelaget, mener Eurosports panel er Hareides feil. Ved å sette inn samtlige av de friskmeldte og skadefrie spillerne på midtbanen – Skjelbred, Konradsen og Samuel Adegbenro – inviterte RBK Strømsgodset-spillerne til fest, svarer Joacim Jonsson på spørsmål om det var en gambling å ta alle inn i varmen på første forsøk.
– Det var en gambling i laguttaket. Han gikk for de rutinerte, erfarne spillerne, men fremfor alt legger han feil kampplan ut fra hvilke spillere han starter denne kampen med. Han går litt halvhøyt mot et meget fotrapt Godset-lag i den fasen av spillet. Når han velger de eldre burde han lagt seg lavere, for de ga fra seg enorme rom og initiativ til Godset. Og når Godset får det, vet vi at de er gode, sa Joacim Jonsson i søndagens Fotballrunden.
– Det var svære glipper og de blir kjørt i store deler av 1. omgang, og det tror jeg Hareide syns var ubehagelig. Jeg tror han har en plan for hvordan dette skal se ut, men noen pangstart var det ikke, fulgte Bengt Eriksen opp.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Hareide etter RBK-comebacket her:

Lugget i Hareides RBK-comeback: – Det er kaosspill

Kunstgress vil påvirke kampplanen

Hareide er klar over at det kan bli en ny hverdag med kunstgressfotball nesten annenhver uke. Som landslagssjef for Danmark er det lenge siden han har ledet lag på kunstige krøller.
– Ja, kanskje. Det er vanskelig å feste et høyt press på kunstgress, det er et litt annet dekke, det er større hastighet på ballen, og da må vi kanskje krype litt lengre ned på banen for å gjøre oss kompakte. Vi får satse på å presse høyt på Lerkendal, sier han og koster på seg et smil.
Spillerne hans er delt i synet på at kunstgress skal prege overskriftene etter en vanskelig bortekamp.
– Temaet kommer hver gang vi er på kunstgress, det må vi bare bli vant med. Det blir flere og flere lag som har det i Norge. Vi må konsentrere oss om at vi må ha de kampene, så må vi bli bedre på det, sier Hovland.
Konradsen mener derimot at det har en klar påvirkning på Rosenborgs borteresultater.
– Ja, absolutt. Det er forskjell på fotball og kunstgressfotball, hvis man kan si det. Ballen går fortere, man kommer ikke like fort oppi press, Godset-spillerne er vant til det, det er en ulempe for oss, mener han.
At presset ikke satt optimalt kan også skyldes at midtbanetrioen Skjelbred, Konradsen og Adegbenro stod bokført med kun 577 Eliteserie-minutter i 2020 til sammen, før kveldens kamp.
– Det kan godt hende det altså, nye ideer, nye spillere og alt på en gang mot et Godset-lag som er gode i presset der. Vi har litt å jobbe med, konstaterer han.
– Hvor fort får man satt et Hareide-stempel på dette laget?
– Jeg tror det kan gå fort. Det her er ikke noe enkel arena å teste ut noe for første gang, så vi jobber videre vi, svarer Konradsen.
Sett denne?

Se hele episoden: Trenerhjernen Åge Hareide

Unggutta leverer

Hareide vedgår at det ble litt mange comeback på en kveld mot Strømsgodset.
– Det kanskje største problemet vårt er mange spillere tilbake igjen etter å ha trent en knapp ukes tid. Da er det klart at de blir trøtte og vi må passe det, men jeg syns innhopperne våre gjør det fint, de gjør gode innhopp.
Etter hvert i kampen får Edvard Tagseth, Carlo Holse og Emil Konradsen Ceide spilletid, det er også da RBK henter opp 1-3 til 3-3.
– Han får mer tak i kampen når han får inn Tagseth og Ceide, som er mer fotrappe spillere, som følger Godset-spillerne bedre i presspillet, meldte Jonsson i Fotballrunden.
Hareide bedyrer at det kan bety et yngre lag enn kveldens, som hadde hele 29 i snittalder, i Rosenborgs ellevere framover. Allerede torsdag venter Ventspils i Europa League-kvalifisering.
– Noen av spillerne har vært på internasjonal turné og derfor vil vi ha dem i bakkant. Vi skal spille mange kamper framover og som sagt så bytta vi oss bedre i kampen i dag. Det er positivt, avslutter han.

Tok umiddelbart grep i garderoben: – Nå er det RBK-identitet

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55