KRISTIANSUND/OSLO:

Norges Fotballforbund har begynt å gå gjennom saken, etter at KBKs Flamur Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en «jævla soper» under søndagens oppgjør.
KBK skriver på sitt nettsted at de vil ta en egen gjennomgang av det som skjedde.
Eliteserien
Se sammendraget: Sandefjord ga KBK ny kilevink
14 MINUTTER SIDEN
«I dette arbeidet vil vi innhente spillerens versjon, samt få mer detaljert informasjon fra trener- og støtteapparatet som var til stede på Intility Arena søndag kveld. Så lenge saken er til behandling hos NFF og i klubben, vil ikke Flamur Kastrati delta på trening eller i kamp.»
Eurosport.no er til stede i Kristiansund. Der sitter Kastrati og rådgiveren hans i møte med klubbledelsen. KBK opplyser at hverken de eller spilleren kommer til å forklare seg ytterligere så lenge saken behandles, men daglig leder Kjetil Thorsen tok seg tid til å svare på spørsmål da Eurosport traff ham på utsiden av klubbhuset mandags formiddag.
– Vi skal nå sette oss inn i situasjonen og sørge for at vi treffer rett beslutning, sa Thorsen og la til:
– Vi regner med å ha skaffet en oversikt som danner grunnlag for det i løpet av få dager.

La seg flat

Det var under en opphetet diskusjon midt under søndagens kamp at Kastrati kom med ropet mot Fagermo. Etterpå bekreftet Kastrati i intervju med Eurosport hva han hadde sagt.
– Han er stor i kjeften, da må han tåle å få noe tilbake også. Han er den i Norge som prater mest dritt om andre, men det er sånn det er. Norsk fotball er deilig, det skal være sånn, sa Kastrati i pausen.
Etter kampen beklaget han overfor det norske folk. Han forklarte at han vil ta den straffen han måtte få.
– Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en fotballspiller noensinne har kommet med, men sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betydde. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot», sa Kastrati til VG.
Da Eurosport.no møtte Thorsen mandag, ville han ikke kommentere hvorvidt klubben tror på Kastratis forklaring eller ikke.
– Hvordan opplever du ham nå i dag?
– Han er veldig lei seg og beklager veldig, sa Thorsen.

Kan komme NFF-reaksjon

NFF hadde et møte angående saken ved tolvtiden mandag.
– Vi besluttet å be partene om en skriftlig redegjørelse som grunnlag for senere behandling i påtalenemnda, skriver NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en SMS.
Eurosport.no har ikke lyktes i å komme i kontakt med NFFs juridiske avdeling. Marit Fiane Grødum sitter i NFFs påtalenemnd. Hun svarte følgende før det nevnte møtet:
– Saken følger vanlig saksbehandling. NFF henvender seg til partene og ber om uttalelse.
I NFFs retningslinjer for disiplinærsaker står det at spillere kan straffes med tre-seks kampers karantene ved opptreden som kan anses rasistisk eller diskriminerende. Spesielt grove overtredelser kan straffes med lengre utestengelser.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Se sammendraget: Tromsø stoppet Bohinens og Sarpsborg 08s fine rekke
23 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Comeback-Saltnes lå an til å bli den store helten: – Må opp på hesten igjen
25 MINUTTER SIDEN