• Sett opp ditt lag til Fantasy Eliteserienher

Hva er Fantasy Eliteserien?

Fantasy Eliteserien er et virtuelt spill der man får et budsjett på 100mNOK for å sette opp en tropp med 15 spillere. Spillerne plukker poeng basert på prestasjoner i det virkelige liv (mål, assists, rene bur). Før hver runde kan man gjøre endringer på startelleveren og kaptein. Man kan konkurrere med venner og kollegaer i privatligaer, samt vinne kule premier gjennom hele sesongen.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
16 TIMER SIDEN

Hvordan komme best i gang i år?

Også kommende sesong blir annerledes på grunn av koronasituasjonen, det vil nok igjen merkes i fantasysammenheng. Her er noen tips til ting man bør vurdere når man setter opp et lag.
Lite optimal sesongoppkjøring. Mange lag har hatt treningsnekt i perioder, i tillegg til at man ikke har fått spille treningskamper. Det betyr at pre season ikke har vært ideell for de fleste lagene. Vil det være rustent angrepsspill som fører til kamper med få mål? Eller vil den manglende kamptreningen føre til at forsvarsspillet ikke sitter, og at vi derfor vil få kamper med mange mål? I Premier League var tendensen at manglende pre season førte til svært målrike kamper i åpningsrundene. Tidlige trender er noe man bør følge ekstra godt med på når sesongoppladningen blir så ustabil.
Ha en fullverdig benk. Sist høst så vi at kamper ble utsatt/flyttet på kort varsel som følge av koronasmitte innad i troppene. Derfor kan det være lurt å ha benken full av spillere som er faste på sine lag. I tillegg bør man kanskje unngå for mange spillere fra for få lag, slik at man slipper å omrokere fullstendig dersom enkelte kamper utsettes.
Vær varsom med premiumspillere fra topplagene. Topplagene har brede staller, og kan derfor i større grad rotere spillere. Premiumspillerne du velger fra disse lagene bør tåle en høy kampbelastning. De bør også ha minimal med konkurranse om sin plass i startelleveren.
  • Sett opp ditt lag til Fantasy Eliteserien her
Se etter dødballtakere. Mange trenere har gjerne én dødballtaker de setter sin lit til. Ikke bare har disse et stort potensial når det kommer til målpoeng, men de spiller gjerne også flere minutter enn lagkameratene når det jaktes på mål.
Finn talismanen. En talisman er en magisk gjenstand som bringer lykke. I fotballsammenheng vil det si en spiller med en eksepsjonell verdi til sitt lag. Sist sesong var Amahl Pellegrino direkte involvert i 30 av lagets 57 scoringer, det vil si over halvparten av målene. På starten av 2020-sesongen var Pellegrino kun valgt av en veldig lav prosentandel, selv om han viste talismanske evner på slutten 2019-sesongen. Det er potensielt et stort forsprang å hente om man ser på historiske resultater og greier å forutse hvem den neste talismanen blir.
Velg en balansert tropp. En balansert tropp har en solid kjerne av spillere og en fleksibel prisstruktur. Enkeltspillere kan bli byttet ut med enkelbytter, uten at man trenger å ta minuspoeng hver runde for å oppnå en optimal tropp.
Følg med på Speideren utover våren for tips til lagstruktur og hvilke spillere man bør vurdere.
  • Sett opp ditt lag til Fantasy Eliteserien her
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN