• Se Vålerenga – Odd onsdag 20.30 på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
VALLE (Eurosport.no):
Mandag formiddag bekreftet dommersjef Terje Hauge til Eurosport at Rohit Saggi ikke dømmer i den tredje Eliteserie-runden.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Ja, det kan jeg bekrefte. I går kveld etter kampen, som i hver runde, hadde vi dialog med dommerne. Spesielt i tilknytning til kamper som har hendelser som er kontroversielle og får mye oppmerksomhet, som var tilfellet på Intility. Jeg og Rohit hadde gode samtaler i går og i dag tidlig, og er enige i at han tar seg en pause i runde tre, sa Hauge.
Avgjørelsen kommer som en konsekvens av Saggis prestasjon i søndagens oppgjør mellom Vålerenga og Stabæk. Dommeren fikk krass kritikk for hans håndtering av flere kontroversielle hendelser, spesielt da han valgte å vise ut Herolind Shala for filming etter en duell med Yaw Amankwah.

– Trist for det norske samfunn

Shala fyrte løs mot Saggi etter kampen, som selv la seg flat og innrømmet å ha gjort feil.
Likevel må midtbanespilleren stå over onsdagens møte med Odd. Det får VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til å reagere.
– Jeg vil gå så langt i å si at for det norske samfunn er det trist at en fotballspiller ikke har rettssikkerhet. Når dommeren gjør en så stor feil og gir det feilaktige røde kortet til Shala, og i tillegg innrømmer det, må han fortsatt sone. Så det er ikke bare at han og laget blir straffet i kampen, men i tillegg får en straff i etterkant, sier Fagermo til Eurosport mandag.
– Det blir jo det samme som om jeg beskylder deg for doping, og etterpå sier jeg at du ikke doper deg likevel, men at du må ta straffen, fortsetter VIF-sjefen.
Se Shalas utblåsning og situasjonen som forårsaket den her (saken fortsetter under):

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball

Jobber med å få suspensjonen opphevet

Fagermo synes det er trist å se hvordan spillere blir urettferdig straffet for situasjoner som den Shala var involvert i.
– Den rettssikkerheten der har vi ikke ellers i samfunnet tror jeg, og det er jo trist at den eksisterer i fotballen. At det i det hele tatt kan skje når dommeren gjør en så stor feil og innrømmer det. At man likevel får karantene - det er ingen mening i det.
Nå bekrefter Fagermo at Vålerenga har startet prosessen med å forsøke å få opphevet Shalas suspensjon.
– Vi jobber med det. Det har vel skjedd én gang tidligere, i 2015, med Christiam Gytkjær som fikk et gult kort trukket tilbake i en lignende situasjon. Så det finnes en liten rettspraksis på området. Men dette handler jo ikke om de som håndhever regelverket, det er jo regelverket i seg selv som er feil. Et regelverk som man må få gjort noe med. Det er dessverre for dårlig rettsvern for fotballspillere, avslutter Fagermo.

Opphetet diskusjon etter dette: – Den er virkelig stygg

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27