Dag-Eilev Fagermo var klar etter 3-0-seieren mot Sandefjord søndag kveld:
– Jeg har ment en periode at at selv om Vålerenga hadde en tøff sesong i fjor, har vi vist såpass i år at vi kan ta sølvet, sa Fagermo.
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
19 TIMER SIDEN
Han hadde nettopp sett sitt mannskap levere en imponerende forestilling. Etter kampslutt stjal de rasistiske ropene mot Ousmane Camara mye av oppmerksomheten. Men det endret ikke det faktum at VIF vant borte for første gang siden 2-1-seieren mot Brann 1. august.
– Det er jo et bikkjeslagsmål bak Bodø/Glimt om medaljene. Vi ønsker å være der. Da måtte vi vinne i dag. Hjemme er vi sterke, da må vi vise at vi kan gjøre det borte og. 3-0 er sterkt, sa Fagermo.

Enig med Fagermo

Den nåværende Eliteserie-tabellen må være et deilig syn for VIF-fansen. De har vært vante til kjedelige høstsesonger med lite å spille for de siste årene. Det er ikke tilfelle i 2020. VIF er kun ti poeng bak Molde på sølvplass. De to nederste medaljeplassene vil gi europacupspill neste år.
Flere av de som satt i Fotballrunden-studioet etter søndagens VIF-seier var enige med Fagermo i at det nå kan bli en meget solid andreplass på VIF.
– Jeg er helt enig med Fagermo. Jeg synes de har det beste programmet, og de har RBK hjemme igjen, så hvorfor skal ikke de kunne ta sølvet? De er kanskje litt mer avhengige av å være skadefrie enn RBK og Molde, men de kan klare det sånn det ser ut nå, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson.
Også Fagermo påpeker at VIF kun har igjen RBK hjemme av topp tre-lagene, mens RBK og Molde skal møte hverandre.

Kan bli beste plassering siden 2010

Man må hele ti år tilbake i tid for å finne sist VIF endte blant topp to. Freddy dos Santos var på laget i 2010. Også han var til stede i Fotballrunden søndag kveld.
– Alt dette er et steg i riktig retning, men sølv høres veldig bra ut, sa den tidligere VIF-spilleren.
En andreplass i sin første sesong som VIF-trener vil være en glimrende start for Fagermo i sin første sesong på Valle
– Det er mange kamper igjen, jeg skjønner det. Men jeg har troen, sånn som det har sett ut på trening med stallen vi har bygd opp. En del av unggutta har kanskje slått an tidligere enn jeg trodde, det skal jeg innrømme. Det gjør at vi er der vi er.
Tidligere VIF-spiss Bernt Hulsker var imidlertid ikke like trygg på VIF-sølv søndag kveld.
– Jeg er litt usikker. Jeg tror at når Åge har komme tilbake i RBK, så tar de seierene som skal til, også tror jeg Molde fikk en liten opptur mot Glimt sist (vant 4-2). Jeg tror de tunge lagene der kommer til å være foran Vålerenga.
Se studiopraten etter VIFs 3-0-seier mot Sandefjord her:

Dette sier ekspertene om VIFs sølvsjanser

Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
I GÅR PÅ 13:39