Fotball
Eliteserien

Fagermo snakker ut om sin absurde Vålerenga-start

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Fagermo

Foto: Scanpix

AvGunnhild Toldnes
31/03/2020 på 15:51 | Oppdatert 31/03/2020 på 15:51

Dag-Eilev Fagermo forteller om sin første tid i Vålerenga og sier det ble en spesiell start.

  • Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema

– Det meste ligger brakk nå. Jeg regner ikke med at det skjer så veldig mye mer. Vi er omtrent der vi skal være, og det er ikke ressurser til å gjøre mer enn det som er gjort. Det er den troppen som er der nå, som går inn i sesongen og som må levere de resultatene vi håper på, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Eliteserien

Trekker seg om Forren får sparken: – Man sparker ikke folk som ligger nede

FOR 2 TIMAR SIDAN

Det har blitt en ganske absurd start på Vålerenga-karrieren for 53-åringen. Den siste dagen i januar, en fredags ettermiddag, ble Fagermo i hui og hast presentert som arvtageren til Ronny Deila. Så vidt ferdig med pressekonferansen måtte han hive seg i en taxi ut til Gardermoen, for å rekke flyet til Portugal og treningsleir med det nye laget sitt. Påfølgende tirsdag fikk han beskjed om at faren hans hadde gått bort og to dager senere reiste han hjem for å få med seg begravelsen. Så begynte så smått hverdagen på Valle med treninger, spillersamtaler og nye rutiner. Helt frem til koronaen inntok norsk fotball.

– Det ble en veldig spesiell start, selvfølgelig, sier han.

– Men det har ikke gjort noe med motivasjonen min for jobben. Jeg har ikke mistet noe av den selv om ulike ting har skjedd. Snarere tvert imot. Jeg har fått ny energi og er veldig klar til når vi kan starte opp igjen, forteller han engasjert.

Han er delvis permittert, og jobber derfor så mye han kan, innenfor rammene som ligger der.

– Det er jo en del ting jeg kan gjøre, selv om jeg ikke kan trene spillerne, sier han.

Saken fortsetter under:

Lystig KBK-duo med klare meldinger til RBK-Åsen og Fagermo

00:02:55

Frykter ikke spillerflukt

Det er en uke igjen til det som skulle vært seriestart i Eliteserien, og 1.april stenger overgangsvinduet for denne gang. Fagermo er klar på at ferske tilskudd ikke er et tema, men forteller at det kan bli ytterligere slanking av troppen.

– Carvalho er fortsatt i Sør-Amerika og der har det ikke har skjedd noe enda. Erik Israelsson er klar for Kalmar fra 1.august, men hva som skjer der er det også vanskelig å si nå. Det er først og fremst de som er i en situasjon der de håper å komme seg vekk fra Vålerenga.

– Det har vært mye snakk om at spillere kan bytte klubb og takke ja til bedre tilbud under permittering, har du fryktet det?

– Jeg frykter ikke det. Hvis det er sånn at noen spillere vil vekk, og gjør det gjennom permitteringer, så får de gjøre det. Spillere som ikke ønsker å være her og har andre ambisjoner, får bare dra. Jeg tror ikke det er noen der, men det er helt umulig å si, forklarer Fagermo.

Samtidig mener han bildet endres om situasjonen vedvarer.

– Hvis permitteringene vedvarer vil det endre bildet. Nå er det for tidlig å spekulere i hva enkelte gjør.

– Det har vært ulike måter å gjøre permittering på. VIF har valgt alle (utenom fire spillere som ikke oppfyller krav om dagpenger, journ.anm.). Hva er riktig linje?

– Holdningen er at det er en for alle og alle for en. Jeg synes det er bra. Fotballen er myntet på et kollektiv, og derfor er jeg enig i det ledelsen til Vålerenga har gjort.

Usikker på koronaeffekt

Entusiasmen stod i taket hos VIF-fansen da den tidligere Odd-sjefen ble klar for tre sesonger som trener på Valle. Også Ronny Deila har uttrykt at han tror på umiddelbar Fagermo-effekt for hovedstadslaget. Men nå må forventningsfulle supportere smøre seg med tålmodighet før de får svar på hva mannen fra Akkerhaugen vil få til med Vålerenga. Selv synes Fagermo det er vanskelig å si hva koronakrisen og pausen den tvinger med seg, vil få å si for prosjektet hans.

– Hva gjør denne situasjonen med VIFs inngang til sesongen, ødelegger den på noe vis for dere?

– Godt spørsmål. Det er vanskelig å si. Hvis pausen blir lang, kan det hende det tar lang tid å friske opp igjen, men hvis pausen ikke blir for lang, har det ikke så mye å si. Jeg håper og tror at vi gjør ting nå som vedlikeholder mye av det vi allerede har gjort. Så får vi se. Jeg er ikke bekymret for det enda.

Sett denne?

Fagermo om stortalentet: – Jeg ble litt forelsket i ham

00:01:25

Eliteserien

Ingen positive koronatester i toppfotballen – må likevel vente med treningskamper

FOR 5 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Åpnet opp om gamblingproblemer: – Det får han velge selv

FOR 5 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Trekker seg om Forren får sparken: – Man sparker ikke folk som ligger nede

FOR 2 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

00:03:09

Mest populært

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

FOR 3 TIMAR SIDAN