Fagermo rasende etter at Adekugbe så rødt: – Det er trist at dette skjer igjen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 05/07/2020 klokken 00:12 GMT+2

Aalesund så lenge ut til å dra i land årets første trepoenger på Intility Arena lørdag. Så scoret Vålerenga to mål på under to minutter, før Adegube ble utvist for filming.

Adekugbe

Vålerenga - Aalesund 2-2
Aalesund ledet 2-0 i godt over en time i løvens hule hovedstaden, før hjemmelaget våknet fra dvalen. De to kjappe VIF-scoringene fra henholdsvis Benjamin Stokke og Bård Finne var derimot ikke den største snakkisen etter kampen mot Aalesund lørdag.
Like etter at Vålerenga så ut til å snu oppgjøret mot tangotrøyene, ble venstreback Sam Adekugbe utvist for filming. Umiddelbart så det ut til at avgjørelsen fra dommeren var korrekt, men i ettertid kunne man se at det var kontakt mellom canadieren og stopper Sæthre.
– Det er trist at dette skjer igjen. Andre gangen det skjer at vi får et feilaktig rødt kort, så det er rett og slett trist, sa Dag-Eilev Fagermo til Eursosport etter kampen.
– Jeg nevnte det for dommer Hagen etter kampen, at det nødvendigvis ikke er straffe eller filming selvom noen faller i feltet. Man er ute av balanse og gjør så godt man kan, så det er ikke enten straffe eller filming, la Fagermo til.
Se situasjonen "alle" snakker om her. Saken fortsetter under videoen.

Her får Vålerenga-backen rødt kort for filming

Etter 2-2-kampen mellom Aalesund og Vålerenga fikk Eurosport også en prat med dommer Tom Harald Hagen. Kamplederen forklarerer at han oppfatter det slik at Adekugbe går for å skaffe straffespark i situasjonen, og at han utnytter kontakten i hans favør.
– Det er mulig det er en ørliten kontakt, men jeg oppfatter det slik at han (Sam Adekugbe, journ.anm) utnytter kontakten for å lure seg til et straffespark, sa Hagen til Eurosport.
Se hva dommer Tom Harald Hagen sa til Eurosport etter kampslutt her. Saken fortsetter under videoen.

Dommeren sikker i sin sak: – Han prøver å lure seg til et straffespark

Drømmescoring

Sist gang Aalesund og Vålerenga møttes i Eliteserien var 15. oktober 2017, i en kamp som endte det med en solid 5-1-seier til de blåkledde fra hovedstaden. Den gangen åpnet midtstopper Ivan Näsberg målkontoen for Vålerenga – en mann som også har vært meget viktig for et solid Enga-forsvar i innledningen av 2020-sesongen.
Et forsvar som derimot ikke har vært solid i årets utgave av Eliteserien er nyopprykkede Aalesund. Med 17 innslupne på fem kamper, har sesongen gått alt annet enn knirkefritt for seriens mest gavmilde lag.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Vålerenga - Aalesund 2-2

Det var derimot på motsatt ende av banen Aalesund skulle markere seg i den første omgangen på Intility Arena lørdag. En kvikk Niklas Castro kom til flere gode muligheter fra sin høyrekant, men etter 34 minutter var det de orange islendingene sin tur til å skinne. Davíð Kristján Ólafsson skøt et hardt innlegg inn mot spiss Hólmbert Fridjonsson, og kraftspissen sendte tangotrøyene i ledelsen med en hardt og konsis studpheading.
– Fremragende scoring må jeg si, sa en godt fornøyd Fridjonsson til Eurosport etter de første 45 minuttene.
Også Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson var dypt imponert over ledermålet til Aalesund.
– Den stinker det verdensklasse av. For en scoring av Aalesund, sa Jonsson i pausen.

To kjappe og ett rødt

Vondt skulle bli til verre for Vålerenga, for allerede 40 sekunder inn i den andre omgangen stod det 2-0 på storskjermen på Intility. Også denne gangen ble målet kreditert Hólmbert Fridjonsson, til tross for at det var betraktelig mye vanskelige å se om islendingen var sist på ballen før den snek seg inn i nettet bak en utspilt Kristoffer Klaesson.
En skulle tro at AaFK-scoringene fikk vann på mølla for bortelaget, men etter en times spilt våknet villdyret fra hovedstaden. Benjamin Stokke satt inn sitt første VIF-mål etter en nydelig målgivende av Matthias Vilhjalmsson, før Bård Finne og Aron Dønnum utnyttet store rom i det orange forsvaret og satt inn 2-2 på Initilty.
Mer dramatikk var i vente, for kun fire minutter etter Vålerenga-utlikningen ble VIF altså redusert til ti mann. Nevnte Sam Adekugbe stormet framover fra sin venstreback-posisjon, og falt meget lett i duell med stopper Ståle Sæthre. Dommeren blåste i AaFKs favør og sendte backen i dusjen for sitt andre gule kort. Se situasjonen lenger opp i saken.
Nå venter en etterlengtet pause for de to lagene, før en ny serierunde neste helg. Da reiser Vålerenga til Nedre Eiker for å kjempe om poeng mot Mjøndalen, mens AaFK tar i mot høytflygende Bodø/Glimt på Color Line stadion. Begge kampene starter klokken 18:00.

Slik stilte lagene

Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Shala - Dønnum, Vilhjálmsson, Sahraoui
Aalesund (3-4-3): Kongshavn - Sæthre, Grønner, Klinkenberg - Sno, Larsen, Bizoza, Ólafsson- Castro, Fridjonsson, Nordli