INTILITY/OSLO (Eurosport.no):
Vålerenga-spiller Odin Thiago Holm fikk sin Eliteserie-debut i de 16 siste minuttene av siste seriekamp forrige sesong. Ifølge Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo kan det bli mer spilleminutter på det unge talentet i 2020.
Eliteserien
Legevaktdrama for toppscoreren dagen før kamp: – Slet med å puste
EN TIME SIDEN
Mot slutten av tirsdagens Vålerenga-trening gikk Fagermo bort til Thiago Holm for å ta en liten prat med han.
– Jeg snakket litt med Odin i sted om at sånn som han gjør det på treningen nå, så kommer han til å spille mye i Eliteserien i år. Og jeg sa til han tidlig i Spania, for han er jo et fantastisk talent, hva han måtte ta tak i for å spille mye allerede i år. Det er meningen at vi skal satse på og bygge opp Vålerenga med den type talent. Det han gjør i dag, med et helt annet trykk i spillet sitt, han har lagt på seg allerede flere kilo muskler siden jeg kom, det er det han trenger og det er jeg trygg på. Det jeg ser nå er at han er god nok til å spille Eliteserien i år, forteller Fagermo til Eurosport.no.
– Og da handler det egentlig bare om å bli større, mer robust, ta mer for seg og skjønne nivået?
– Ja, og det tar han jo gradvis og det må man få lov til. Det er jo sånn, selv i Oslo, så tar det to år før en 17-åring blir 19, så han må få lov til å vokse. Men talentet er så stort at han har andre kvaliteter som ikke norske spillere har, som gjør at han kan hevde seg selv om han mangler litt fysikk.
Fagermo er klar på et det er som indreløper han ser for seg Thiago Holm den kommende sesongen.
– Jeg er glad i eldre spillere som er god der, jeg, men Odin er veldig spennende der og det er Osame (Sahraoui, red.anm.) også. Så to av de største talentene er jo indreløpere. Og når vi har Lekven og Shala som er godt voksne, så er vi veldig godt forspent i den posisjonen, synes jeg, med talent og erfaring, sier Fagermo.
Saken fortsetter under:

Dette mener det unge talentet selv at han må jobbe med

– Må jobbe mer med

Selv er unggutten glad for å høre lovordene fra treneren.
– Selvfølgelig er det artig å høre sånn. Så får man bare fortsette å prestere. Serien har ikke startet ennå og det blir et langt år. Så man må bare jobbe videre og bygge på det man allerede har, og så er det en del ting man må jobbe med for å forhåpentligvis få spille enda mer, sier han til Eurosport.no.
Og hva han må jobbe med er 17-åringen klar på.
– Det jobbes en del med fysikken, spesielt overkroppen. Og så er det dette med intensitet i alt man gjør, start/stopp, sånne ting. Det er vel de to tingene jeg må jobbe mest med.

Konkurrere om en startplass

Eliteserie-debuten har han allerede i boks, men Thiago Holm håper på flere muligheter i den kommende sesongen.
– Selvfølgelig. Det var artig å få sjansen da, så får man bygge videre på det i år. Forhåpentligvis vil det by seg enda flere muligheter og det har jeg troen på selv også.
På spørsmål om hvor han ser seg selv i november eller desember i år, svarer han:
– Jeg vil ikke være fornøyd med bare innhopp, jeg må begynne å starte fotballkamper og gjøre en bra firgur. Og være såpass god slik at jeg kan være med å konkurrere om en startplass utover året, sier han.
Sett denne ukens Indre bane?

Indre bane: Arenalyd, tenningsnivå og en fæl regnskapsfører

Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
EN DAG SIDEN
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
EN DAG SIDEN