• Se Sarpsborg 08 - Vålerenga torsdag kl. 20:00 på discovery+
VALLE: (Discovery):
Ungguttene i Vålerenga har virkelig klart å sette sitt preg på 2021-sesongen. Spesielt de offensive brikkene har blomstret under Fagermo i år, og anført av trollmannen Osame Sahraoui – som ble svært utslagsgivende for VIF under kampen mot Haugesund i helgen – har en rekke andre talenter også fått vist seg fram.
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
19 TIMER SIDEN
I 2-2-kampen mot Rosenborg noterte 18-åringene Seedy Jatta og Odin Thiago Holm seg for hver sin scoring.
– Det er en veldig gledelig utvikling. Det er ikke så unormalt at de blomstrer såpass når man tør å bruke dem, slik som vi har gjort i år. Et eksempel på det er Seedy (Jatta), som har tatt store steg i år. Da jeg så han på G18-landslaget, som skal være så bra, så var han langt bedre enn de spillerne som vanligvis spiller i akademier i England. Rett og slett fordi han får spille regelmessig i Eliteserien, og det er viktig, forteller Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

– Nå er det min tur

Kantspiller Jacob Dicko Eng er også en spiller som har kommet litt ut i lyset denne sesongen. Med fem innhopp, sist mot FKH i helgen, har den 17 år gamle angrepsspilleren fått prøve seg flere ganger på den største norske scenen.
– Dicko har hatt litt av den samme utviklingen som det Jatta viste i fjor. Det er ganske tøft gjort å bruke Jatta og Dicko såpass mye som vi gjør, men vi føler at det er riktig. De er i en veldig god utvikling, understreker Fagermo.
Til Discovery forteller Jacob Dicko Eng at han bruker kompisen Seedy Jatta som inspirasjon.
– Seedy og jeg har et godt forhold, og han er en som har jobbet veldig hardt over lengre tid, noe som har gitt resultater, sier han.
– Men nå er det min tur, legger 17-åringen til og smiler.
Seedy Jatta er syk og var ikke på Intility mandag. Det samme gjaldt Osame Sahraoui.
(Artikkelen fortsetter under):

Gir beskjed til VIF-kometen etter Fagermo-spørsmål: – Vær helt ærlig nå

Talenter og forbilder

Discovery er på plass på Intility Arena i etterkant av seieren over Haugesund – og i forkant av torsdagens kveldskamp mot Sarpsborg 08, for å blant annet ta en prat med komet Jacob Dicko Eng og den litt mer rutinerte Fredrik Oldrup Jensen.
Sistnevnte er full av lovord i retning sin 11 år yngre lagkompis.
– Dicko har masse kvaliteter, så for hans del er det bare å gønne på videre. Dette er en gutt som alle i klubben har stor tro på, meddeler 28-åringen.
Variasjonen mellom ungt og rutinert er en viktig del av dagens VIF-tropp, understreker en spøkefull Oldrup Jensen.
– Det er det som er så bra med Vålerenga. Vi har veldig mange gode talenter, som Dicko, så har vi også spillere som kan være gode forbilder. Der har vi meg og ... , ja, det er vel egentlig det.
– Neida, det er masse talenter og gode forbilder i klubben, ler midtbanespilleren.

Drømmer om scoring mot LSK

Dicko Eng gikk gradene i Sagene og Lyn, før han tok steget til Vålerenga i forkant av årets sesong. I september skrev unggutten en avtale med de kongeblå som strekker seg ut 2024.
Med fem innhopp i bagasjen så langt i år, er 17-åringen godt fornøyd med det han har fått vist fram så langt.
– Det går ganske fint, ja. Jeg blir pushet på hver dag, spesielt fra han her, smiler Dicko og peker i retning Fredrik Oldrup Jensen.
– Hvordan er det å jobbe med en trener som Fagermo?
– Vær helt ærlig nå. Helt ærlig, skyter Oldrup Jensen inn, før en smilende Dicko Eng får komme til.
– Jeg synes det er veldig bra å jobbe med Fagermo. Han er en bra fyr og en god trener, så jeg lærer noe nytt hver eneste dag, svarer Sagene-gutten diplomatisk.
Nå drømmer han om å gjøre det helt store i derbyet mot Lillestrøm neste uke.
– Ja, den har jeg selvfølgelig sett meg ut. Det er en stor kamp. Planen er å få et lite innhopp og sette den i krysset. Krysset er alltid ledig, smiler Jacob Dicko Eng.
Før kampen mot Lillestrøm søndag 7. november, skal Vålerenga opp mot måde Sarpsborg (torsdag, 20:00) og Brann (søndag, 20:00). Alle kampene ser du på discovery+
Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
I GÅR PÅ 13:39