Haugesund - Vålerenga 2-1
HAUGESUND / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Vålerenga har hatt en solid uke etter seier i forrige runde, signeringen av lagets tidligere spisshelt Vidar Örn Kjartansson, i tillegg til Henrik Bjørdal og Rafik Zekhnini linket inn.
Haugesund – fortsatt med hovedtrener Jostein Grindhaug ute etter hjernerystelsen han fikk etter å ha fått en bildør i hodet – var særdeles interessert i å sørge for en skikkelig krasjlanding for Oslo-laget.
Men Vålerenga har allerede folk på plass som er farlige offensivt. Bård Finne kom inn fra benken og scoret to i forrige runde, og ble belønnet med startplass denne gangen. Det var også han som fikk kampens første store sjanse, men Helge Sandberg fikk avverget.

– Holder mine ord

Så var det Magnus Lekvens tur til å få en kjempesjanse på en heading fra fem meter, men bare sekunder senere smalt det i motsatt ende. Et svakt Kristoffer Klaesson-utspill havnet rett i føttene til Kristoffer Velde, som fra hjørnet av 16-meteren på magisk vis bøyde ballen i en perfekt bue og inn i bortre kryss.
Klaesson gjorde så litt opp for seg med noen ålreite avvergninger, men han kunne ingenting gjøre da FKH doblet ledelsen med ti minutter til pause. Et fint innlegg fra høyresiden ble skallet i nettet av Ibrahima Wadji, som er tilbake for fullt etter utestengelsen med scoring i sin andre kamp på rad.
(Artikkelen fortsetter under):

Speakeren tar av etter denne Velde-perlen

Og Velde var virkelig i lekehumør denne lørdagskvelden, og kunne også scoret sitt andre rett før halvtid da han ble vakkert spilt gjennom og rundet Klaesson, men vinkelen ble akkurat for skarp.
– Det var energi, det var det vi snakket om før kamp, og det var to fine scoringer. Jeg sa du skulle sette en knapp på Velde mot Dønnum, og jeg holder mine ord. En deilig scoring, jeg kjente det med en gang den forlot foten at den kom til å gå i en fin bue, sier Velde til Eurosport med et smil.
Like fornøyd etter den første omgangen var naturligvis ikke Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.
– Vi starter veldig bra, og de første femten spiller vi en god bortekamp. Produserer to store sjanser. Men så greier vi å slippe inn et møkkamål, og da er vi svake. Vi må vise karakter. Skal man være med på dette prosjektet må man vise en helt annen karakter enn siste halvtimen. Så får vi se om vi greier det i andre omgang, sa en krystallklar Fagermo til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Mener det enkelt å analysere hva som går galt for VIF

Lapskaus og uenig i annullering

Han tok grep ved å sette inn Osame Sahraoui, og innbytteren fintet seg fint forbi flere Haugesund-spillere før han fikk frispark nesten umiddelbart. Herolind Shala slo frisparket inn på hodet til Mathias Vilhjalmsson, som skaffet VIF en drømmestart på økt nummer to.
Ikke lenge etterpå kunne det også vært utligning, men Aron Dønnum greide ikke omsette sjansen han fikk til scoring.
Jonatan Tollås Nation satte også ballen i nettet etter en corner, men det ble dømt et billig frispark til Sandvik. Vålerenga-spillerne så ut til å være svært uenige i den avgjørelsen.
– Corneren jeg scoret på var ikke i nærheten av frispark, så det skulle vært 2-2. Jeg sto jo med ryggen til keeper. Det var jo en mann mellom meg og keeperen, og jeg sto bare der, sier han til Eurosport.
– Ubegripelig, er dommen fra Fagermo.
(Artikkelen fortsetter under):

Irritert Oldrup etter annullering: – Jeg har ikke hørt om den regelen

Utover i omgangen kjørte gjestene på for å balansere regnskapet uten å få resultat. Minuttet før ordinær tid var ute ble Velde spilt fint gjennom, men Klaesson leverte en god redning og hindret ham i å punktere kampen.
– Vi er veldig gode i 60 minutter, de første 15 og andre omgang. Men vi håndterer å slippe inn mål på en dårlig måte. Vi får 1-0 der og alle går inn i seg selv og ingen stepper opp. Det blir litt lapskaus, sier Tollås Nation og utdyper:
– Hittil i sesongen har vi vært veldig gode når vi har havnet under og hatt bra lagmoral, stått opp og snudd flere kamper. I første omgang klarte vi ikke det i dag.

Grindhaug-vikaren med full pott: – Helt rått å se gutta jobbe

Se høydepunktene: FKH tok tre poeng hjemme mot VIF

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05