I et intervju med VG forteller Fagermo sin versjon av episoden der Kastrati kalte ham en «soper». Vålerenga-treneren hevder han var ferdig med episoden raskt etter at ordene de to imellom hadde falt.
Mandag ble det samtidig kjent at Kristiansund har utestengt Kastrati i påvente av en intern gjennomgang av saken.
Også Norges Fotballforbund har varslet at det kan bli aktuelt å gå videre med saken. Fagermo ber om at Kastrati ikke straffes for hardt.
Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
17 TIMER SIDEN
– Temperament og engasjement må vi ha. At folk kan gjøre feil, må vi akseptere. Vi er inne i en kampanje nå, og holdningsskapende arbeid er det viktigste. Jeg har ingen tro på å gi Kastrati en sinnssyk straff. Det synes jeg er feil, sier han til VG – og fortsetter:
– Det er straff i seg selv det media gjør nå, og det at han må be om unnskyldning. Å straffe folk knallhardt, tror jeg ikke er det mest preventive.
Fagermo sier videre at han ikke håper Kastrati har spilt sin siste kamp denne sesongen.
Kastrati gikk selv ut på Instagram mandag ettermiddag og kom med en offisiell unnskyldning. Se hva han skrev her:

«Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en spiller har kommet med noengang!
Sannheten er at jeg ikke visste hva «jævla soper» betydde, jeg har dessverre hørt det så mange ganger at jeg trodde det betydde noe som «jævla idiot» eller noe annet i den retningen.
Når jeg forstod hva jeg hadde sagt gikk det kaldt nedover ryggen min.
Jeg kommer fra et tøft miljø og akkurat det uttrykket som jeg kom med er noe som har blitt sagt tusenvis av ganger. Det gjør ikke saken bedre at jeg ikke visste hva «jævla soper» betyr, det gjør saken om mulig enda mer trist.
Jeg kunne kommet opp med en unnskyldning om at det sprakk for meg og jeg husker ikke hva som ble sagt, men jeg velger heller å si det akkurat som det er. Jeg visste ikke hva ordet betydde OG hvis jeg visste hva ordet betydde ville jeg ALDRI sagt det.
Jeg er et forbilde og jeg vet at det sitter mange gutter og jenter der ute som sliter med sin seksualitet. Det at jeg, Flamur, har gjort verden enda vanskeligere for dem er noe jeg er utrolig lei for.
Jeg kan bare si unnskyld. Jeg vet at KBK har reagert, NFF kommer sikkert til å gjøre det samme. Jeg ønsker å fortelle at jeg forstår begge veldig godt, OG jeg kan også si at jeg fortjener en reaksjon fra både klubb og forbund. Jeg skal ta min straff.
Jeg håper at med å fortelle sannheten, selv om det viset at jeg er skammelig ignorant, blir tilgitt, ikke av KBK eller NFF, de må gi meg straff og den skal jeg ta, men at jeg blir tilgitt av de jeg med min kommentar har gjort verden vanskeligere for.
Fra hele mitt hjerte, Unnskyld.»
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
02/12/2021 PÅ 20:53