• Se Vålerenga - Sandefjord lørdag fra klokken 18:00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
VALLE (Eurosport.no):
– Ingenting kan stoppe meg nå, sier Ivan Näsberg.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
24-åringen har endelig overtatt stopperplassen i klubben i sitt hjerte. Siden debuten som 17-åring er han blitt kastet frem og tilbake som stopper og venstreback. Nå er det ingen tvil, hverken for Näsberg eller trener Dag-Eilev Fagermo: Näsberg er midtstopper.
Og det er der han skal satses på. Det ble de enige om allerede fra det øyeblikket Fagermo gikk inn portene på Valle før sesongstart.
– Han sa første dag at det er midtstopper jeg skal spille. Det er det jeg trives best med, og det er der jeg føler jeg har best potensial også, sier Näsberg.

Født og oppvokst på Vålerenga

Lokale Näsberg er alltid blitt høyt verdsatt av Klanen, men spilletiden og prestasjonene har variert. Nå er situasjonen en helt annen.
Denne sesongen har han startet hver eneste kamp i Eliteserien. Näsberg har vært en bærebjelke i VIF-forsvaret.
– Det er veldig stas. Det er betryggende å få tilliten man behøver som ung spiller, selv om jeg også begynner å bli eldre.
Fagermo roser elevens utvikling. Før seriestart gikk han gjennom samtlige av VIFs baklengsmål forrige sesong. Det var da han bestemte seg for at Näsberg måtte omskoleres.
– Ivan har vært en av våre bedre spillere denne sesongen, og det er veldig gledelig. Han er et eget produkt og i fin alder.
Se intervju med Näsberg. Saken fortsetter under videovinduet:

Har blomstret under Fagermo: – Ingenting som kan stoppe meg nå

Konkurrerer med to veteraner

Både Näsberg og Fagermo er meget tilfredse med stoppersituasjonen i klubben. I tillegg til Näsberg er Jonatan Tollås Nation (30) og Johan Lædre Bjørdal (34) klubbens to andre "seniorstoppere". De to sistnevnte har vekslet på å være Näsbergs makker denne sesongen. Mye av grunnen til det er skader på begge. Fagermo er glad ingen av dem har vært ute samtidig.
– Vi har gjort det bedre enn hva ekspertene, blant annet i Eurosport, mente vi ville gjøre det før sesongen. Jeg sa vel og før seriestart at jeg ikke fryktet stoppersituasjonen. Der har vi vært gode, sier Fagermo.
Skadene til Nation og Bjørdal har gjort at stopperparet har utpekt seg litt av seg selv, men treneren har gjort det tydelig for begge at Näsberg skal satses på.
– Ivan har fått tillit. Når han i tillegg har tatt den så sterkt, blir det tøffere for Johan og Tollås, sier Fagermo, men legger til:
– Jeg regner med at det blir bra med spilletid på alle tre ut sesongen.
Se intervju med Fagermo her. Saken fortsetter under videoen:

– Han har vært en av de bedre spillerne våre i sesongen

Vil slå tilbake

Lørdag venter Sandefjord hjemme på Intility Arena. Da håper vertene på tre poeng og ny kontakt med pallplasseringene, etter det sure tapet mot Start på mandag.
Sandefjord har tidvis imponert og ligger oppe på 11. plass. Näsberg er klar på hva som kreves av seg selv og lagkameratene.
– Alle kamper i serien er tøffe. Vi må være skjerpa fra start. Vi kan ikke slippe oss ned noen prosent. Da taper vi. Er vi der vi er på vårt beste, så skal det nok gå veien vår.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09