INTILITY ARENA (Eurosport.no):
En opplagt og fornøyd Dag-Eilev Fagermo tar imot Eurosport utenfor Intility arena, som fremdeles er stengt for andre enn Vålerengas egne folk.
– Det var 17. mai for hele fotballfamilien og Fotball-Norge i går, sier VIF-sjefen om budskapet fra regjeringen, om at en Eliteserie-start er i sikte.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
11 TIMER SIDEN
Fra mandag av kan han se laget sitt trene med fullkontakt igjen, og 16.juni er det klart for kamper.
– Var det litt stort rett og slett, selv om du sikkert visste at dette var beskjeden som kom?
– Ja, jeg var så glad at jeg ble rørt. Og det tror jeg ikke jeg var alene om. Det er klart det er en viktig beslutning også, det er ikke bare gledelig. Men det er ikke til å legge skjul på at det er en tøff situasjon for de fleste klubbene, og de økonomiske konsekvensene en korona-epidemi får.
Vålerenga er en av mange klubber som har benyttet seg av permitteringer for å komme seg gjennom krisen. Det medfører konsekvenser for spillerlogistikken, ifølge Fagermo. Når overgangsvinduet gjenåpnes to uker før seriestart, mener treneren at VIF sitter med hendene bundet.
– Vil det skje det noe der hos dere?
– Vi har ikke tenkt å hente noen inn. Det syns jeg ville blitt veldig feil overfor at vi har vært gjennom permitteringer og så videre. Det er ikke noen argument for vår del å hente noen inn selv om vi hadde hatt penger heller, så lenge vi har vært gjennom det, sier Fagermo.
Dermed kommer det trolig ingen nye spillere inn døren på Intility før sesongen 2020 endelig sparkes i gang, selv om sjefen tar et bittelite forbehold:
– Da må det være at det blir solgt. Det kan hende at det blir noen borte her. Og at det blir solgt spillere i posisjoner vi kanskje er sårbare i. Så vil vi selvfølgelig ikke bruke alle de pengene, for det vil også være feil overfor alle ansatte i Vålerenga som har vært permitterte. Men kanskje noe av det, for at laget ikke skal bli for mye svekket – det ligger tross alt inntekter i det.
– Men vi kan ikke bruke penger på det nå, det er ikke riktig overfor de ansatte i klubben så lenge vi har vært i permitteringer, avslutter han.

Kan få ekstra belastning: – Kommer til å kreve mye av oss

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
17 TIMER SIDEN