• Torsdag 25. juni: Se Sarpsborg 08 - Strømsgodset kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her!
Jørgen Strand Larsen og Sarpsborg 08 har fått en fryktelig start på sesongen. I likhet med fjoråret var det knyttet store forventninger til den 20 år gamle spissen etter mange gode kamper i oppkjøringen. Men som i fjor har scoringene uteblitt i Eliteserien. Fra 2008 til 2013 var Øyvind Hoås Sarpsborg 08-spiller og sier han opplevde noe av det samme under sin tid.
– Som spiller sitter du fort med tanker om hvorfor det ikke stemmer, men det er vanskelig å forklare hvorfor det ikke har vært så bra som man tenker selv, sier Hoås til Eurosport.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg var litt sånn selv. Veldig god i oppkjøringen, men sleit mer når sesongen begynte. Når alvoret begynner kan det knyte seg, ikke bare for Strand Larsen, men for hele laget. Det er små marginer som avgjør, mimrer den høyreiste spissen.
Det var Sarpsborg Arbeiderblad som omtalte saken først.
Eurosports ekspert Joacim Jönsson kommer med kritikk mot lokalavisene.
– Jørgen har fått masse kritikk i avisene her og blitt en slags hakkekylling. Det er jo feilaktig at en 20-åring skal være det. Det må være mer fornuft, men det er litt sånn verden er dessverre. På godt og vondt. Dette er fin læring for Jørgen, han blir hardhuda og tar det med seg videre, forklarer Jönsson til Eurosport.

– Prestert under forventningene

Strand Larsen hadde en knallgod oppkjøring i 2019, men med kun fire mål kom ikke gjennombruddet i Eliteserien. I år igjen har 20-åringen prestert bra i oppkjøringen, men målene i Eliteserien har latt vente på seg.
– Han har prestert under forvetningene, det kan man ikke legge skjul på. Når han gjør så gode oppkjøringer blir forventningene skrudd opp. Men i Eliteserien har han underprestert. Jørgen er jo egentlig en type som kan like å være i sentrum, men det har ikke lyktes og da blir kritikken massiv, sier Jönsson.
Hoås mener også det blir feil å kun se på spissen når hele laget har underprestert i starten av sesongen.
– Når ting begynner å fungerer og rytmen sitter vil det løsne. Han gjør en usynlig jobb og presser litt alene når de andre ikke kommer opp. Sarpsborg må finne flyten for at Jørgen skal levere, sier Hoås til Eurosport.
Hoås mener også at Sarpsborg 08-fansen står bak sin spiss.
– Jeg opplevde en del kritikk mot meg selv når jeg var i Fredrikstad, men da jeg kom til Sarpsborg var fansen veldig støttende. De hjalp meg til å få det beste ut av meg selv. Det får være opp til trenerne om hvem som starter, men publikum bør bare gi gass og støtte spillerne. Det tror jeg de gjør med Jørgen, forklarer Hoås.

Mulig benk mot Strømsgodset

Etter hva Eurosport erfarer vil trolig Mos bli foretrukket på spissplass mot Strømsgodset, men Jönsson tror ikke det er noe dramatikk i det.
– Det er en naturlig rullering. Mos har vært god i vinter og det er naturlig at han skal få sjansen til å vise seg fram. Men Sarpsborg 08 og spesielt Mikael Stahre har stor tro på Jørgen, han har ikke mistet tilliten. Han opplever en tøff tid nå, men han kommer til å slå tilbake. Det blir nok ekstra deilig, mener Jönsson.
Før han legger til:
– Jeg har stor tro på Jørgen selv, han er en av de aller beste avslutterne i Eliteserien. Han har så mye attributter som skal til for å lykkes, avslutter Jönsson.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43