Populære sporter
All sport
Vis alt

Eurosport-ekspert ut mot NFF: – Det blir bare rør

Joachim Barth

Oppdatert 13/07/2020 klokken 16:53 GMT+2

Flere tilfeller av klubber som legger inn protester etter dommerfeil får Eurosport-ekspert Joacim Jonsson til å reagere.

Ali Ahamada

Foto: Scanpix

Det har bare blitt spilt syv serierunder, men allerede har det blitt lagt inn flere protester til NFF etter dommerfeil. Først var det Herolind Shala som fikk sitt røde kort annullert, før samme spiller også fikk strøket to gule kort og slapp karantene. Nå har også Brann lagt inn protest på Ali Ahamadas gule kort fra kampen mot Sandefjord hjemme.
– Det blir bare rør om vi skal legge inn protest på alt, sier Joacim Jonsson før han fortsetter:
– Det blir sånn at når man ser at noen protester har gått inn, så er det flere som vil protestere. NFF har lagt opp til dette selv, mener Jonsson.

– Da må vi ha VAR

Like før halvspilt første omgang mellom Brann og Sandefjord ble det blåst straffe til bortelaget etter at Vegard Forren var for tøff i en duell.
Ahamada reddet, men det ble dømt ny straffe. Brann-keeperen fikk gult kort og Sandefjord fikk nytt straffespark som de satte.
Etter kampen bekreftet Norges Fotballforbunds dommersjef Terje Hauge at det gule kortet var feil.
– Keeper fikk gult kort, men etter nye regler fra 1. juni skal det først gis tilsnakk, sier dommersjef Hauge til NRK.
Flere av de største ligaene i verden har innført VAR og Jonsson mener at det kan ha påvirket klubbene til å be NFF se på situasjoner i etterkant.
– Det virker litt sånn. Vi har ikke VAR og må forholde oss til det. Vi kan ikke legge inn protester i tide og utide. Da må vi skaffe VAR, forklarer Jonsson.
Før han legger til:
– Jeg er ikke fan av videodømming etter kamp, sier Jonsson.
Se hva Ahamada selv sa om situasjonen her: (Saken fortsetter under videoen)
picture

Dette sa Ahamada etter straffesituasjonen

– Hva skal være grensen for protest?

Det har vært flere dommerfeil som har tatt fokus denne sesongen. Rohit Saggi var involvert i Shala-situasjonen og i det gule kortet til Ahamada. Samtidig fikk dommer Marius Grøtta mye tyn for sin innsats i kampen mellom Vålerenga og Mjøndalen.
– Regelfeil skjer jo hele tiden med det ene og det andre, men hva skal være grensen for protest? Hver runde blir det gjort feil. Skal vi legge inn protest på alt får vi ikke noe annet å gjøre enn å forholde oss til protester. Menneskesvikt skjer når man ikke har VAR, avslutter Jonsson.
Hør hva dommer Grøtta sa etter Mjøndalen-kampen her:
picture

Dette sier dommeren om de omdiskuterte situasjonene i Mjøndalen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame