Europa-drømmen i tynn tråd for KBK: Berget ett poeng mot Stabæk

Oppdatert 13/12/2020 klokken 21:43 GMT+1

To sene scoringer av Faris Pemi og Christophe Psyché gjør at Kristiansund fortsatt kan ta fjerdeplassen i Eliteserien.

Kristiansund

Stabæk - Kristiansund 2-2
Da det gjensto fem minutter på klokka, utlignet Christophe Psyché til 2-2. Det ene poenget gjør at KBK fortsatt kan drømme om Europa-spill neste år.
Men det skal mye til.
For ettersom RBK vant mot Molde og nå ligger tre poeng foran, må trønderne tape og KBK vinne i den siste serierunden.
I tillegg kan Odd, som har to hengekamper, melde seg på med tre strake seire.

– Det lever fortsatt

Amahl Pellegrino, som kjemper om toppscorertittelen med Bodø/Glimts Kasper Junker, måtte nøye seg med en assist på 2-2-scoringen.
– Det er en vanskelig bortekamp på en vanskelig bane. Det er sterkt å komme tilbake når vi ligger under 0-2. Vi får ta med oss det, sier Pellegrino til Eurosport etter kampen.
Både han og Junker står med 25 mål før den siste serierunden.
– Det lever fortsatt. Haugesund blir fortsatt en viktig kamp, så får vi håpe på litt hjelp av Sandefjord, sier Pellegrino.
Saken fortsetter under videoen.

Hyller Mannsverk etter den gjeve prisen: – Han er Norges beste i sin rolle

Diop-rakett like utenfor

Det var ikke allverdens underholdning første omgang hadde å by på. Den største sjansen kom riktignok før lagene hadde rukket å spille to minutter.
Marcus Antonsson ble spilt alene med KBK-keeper Sean McDermott. Svensken nølte imidlertid litt med avslutningen, og da han omsider forsøkte å lobbe ballen over keeperen, hadde McDermott kommet så tett på at han klarte å blokkere avslutningen.
Ellers kom både Flamur Kastrati, Amahl Pellegrino og Amidou Diop til noen farligheter.
Sistnevnte hadde KBKs største da han sendte ivei en rakett fra 8-9 meter som gikk like utenfor stolpen på overtid.

Stanget inn tomålsledelse

Stabæk fikk ikke til mye i løpet av de første 45 minuttene, men trener Janne Jönsson sa i pauseintervjuet med Eurosport at han var fornøyd.
Enda mer fornøyd skulle han bli da lagets toppscorer, Oliver Edvardsen, stanget inn sitt sjette mål for sesongen ti minutter etter hvilen.
Og bare ti minutter senere økte de til 2-0.
Jørgen Olsen Øveraas ofret alt på en corner og stanget inn tomålsledelsen.

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

Sen KBK-sluttspurt

Kristiansund så ut til å slite på den tunge Nadderud-matta, men da Faris Pemi reduserte ti minutter før slutt, fikk KBK blod på tann.
Fem minutter senere kom utligningen.
Pellegrino slo inn en presis corner. I boksen stanget Christophe Psyché inn 2-2.
Stabæk, som er det eneste laget som ikke har tapt etter å ha ledet denne sesongen, holdt unna i sluttminuttene.
Dermed ble det 2-2 og poengdeling.