• Se Bodø/Glimt - Viking lørdag 15:00 på discovery+!
32-åringen Mikkel Andersen har spilt 64 kamper for den danske storklubben, der han har hatt kontrakt siden 2018.
Danske Herning Folkeblad melder torsdag at Brann skal være interesserte i målvakten.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
I GÅR KLOKKEN 13:01
Etter Branns uavgjortkamp mot Lillestrøm onsdag kveld, snakket Discovery med Branns nye sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.
– Jeg kjenner til spilleren, men hvem vi jobber med – og konkrete navn – kommenterer jeg ikke, svarte dansken på spørsmål om landsmannen da.
Han er fersk i byen og på Stadion, men har jobbet en god stund med å sette seg inn i hva klubben trenger, i god diskusjon med trenerteamet. Han vet at det må skje noe.
– Det er klart at vi har en stor jobb foran oss. Vi skal snu dette så hurtig som mulig, vinne noen fotballkamper og få noen poeng, så det er mye å gjøre, sa han i intervjuet med Discovery rett etter kampslutt.
– Det er klart at vi jobber veldig hardt for å være skikkelig klare for det vinduet som kommer, og ser på muligheter for hva som er i markedet for oss.
Nagel Jacobsen mener han har et godt overblikk over norsk fotball, som han har sier han har fulgt gjennom 10-15 år i sine tidligere jobber.
– Vi er åpne for det meste. For oss handler det om å få mest mulig kvalitet for de midlene vi har å gjøre noe med.
Det tok ikke lang tid fra nyheten om at Alexander Søderlund har brutt kontrakten i Tyrkia og vendt hjem til Norge kom, før linken til Brann og hans tidligere trenere ble luftet.
Både tidligere lagkamerat Pål Andre Helland og Discovery-ekspert Joacim Jonsson mente i Eurosports studio at linken mellom Søderlund og Brann var helt logisk.
Spørsmålet er om Brann lar seg friste av spissen.
– Vi lar oss ikke friste. For oss handler om utrolig grundig research og scouting på eventuelle emner vi skal ha inn. Vi kjenner selvfølgelig Alexander Søderlund som en fin spiller, men jeg vil ikke kommentere konkrete navn, sa Nagel Jacobsen, som likevel kunne fastslå følgende:
– Vi ønsker å forsterke oss når vinduet åpner.
Kåre Ingebrigtsen var opptatt med kampforberedelser og hadde ikke fått med seg at Søderlund var kontraktsløs før han ble gjort oppmerksom på det etter oppgjøret mot LSK sent i går kveld.
– Jeg kjenner jo «Søder» godt og han kjenner Eirik (Horneland, Brann-assistent) godt. Han har nummeret mitt, så han burde bare ringe, sa Ingebrigtsen til VG.
Selv sier Søderlund, som nylig fikk barn igjen, til Haugesunds Avis at han har flere tilbud og er åpen for det meste, og det akkurat nå er noen tilbud i utlandet som frister mest.
Samtidig sier han at det er i Haugesund han har mest lyst til å spille om han skal returnere til Norge, men at det eventuelt må passe både ham og klubben.

Helland om Søderlund: – Ikke mange bedre spisser på markedet

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
I GÅR KLOKKEN 08:44
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
I GÅR KLOKKEN 07:59