Populære sporter
All sport
Vis alt

Enige om overgang for Fredrik Haugen: – Tiden er inne for å prøve noe nytt

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 22/12/2020 klokken 14:32 GMT+1

Brann-spiller Fredrik Haugen forlater Brann etter ti år i klubben. Neste stoppested for nordmannen blir kypriotiske AEK Larnaca.

Fredrik Haugen

Foto: Scanpix

  • Tirsdag avsluttes Eliteserien 2020. Lad opp til den svært avgjørende siste serierunden på fra klokken 17:00.
AEK Larnaca skriver på sine hjemmesider at de er enige med Brann om en overgang, og at det er ventet at Haugen gjennomfører den medisinske testen i romjulen.
– Alt skal være i boks nå. Jeg reiser nedover til Kypros i julen for å gjennomføre den medisinske testen og skrive under for klubben, sier Fredrik Haugen til Eurosport.no.

– Hatt en fantastisk tid i Brann

Overgangen til kypriotene kommer ikke som noe stor overraskelse. For tre dager siden kunne nemlig Bergens Tidende fortelle at Brann-spilleren var svært nære en overgang til laget som for øyeblikket ligger på femteplass på Kypros.
Haugen forlater dermed Brann etter drøye ti år i klubben.
– Jeg har hatt en fantastisk tid i Brann, med både opp- og nedturer, men nå er tiden inne for å prøve noe nytt. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i utlandet, forteller Haugen videre.
28-åringen gleder seg stort til å ta fatt på en ny hverdag på Kypros.
– Dette er et bra steg for meg, og absolutt en spennende klubb med mye potensiale. De har vært i toppen av kypriotisk fotball i flere år, og per nå kjemper de om Europa, så dette blir veldig spennende, sier Haugen til Eurosport. no.

– To utfordrende år

Noen timer etter at AEK Larnaca bekreftet enigheten på sine hjemmesider, gikk også Brann ut med en melding om at Fredrik Haugen takkes av under tirsdagens kamp mot Odd.
– Vi visste at Haugen ønsket å prøve seg i utlandet, så derfor føler vi at dette er riktig å gjøre nå. Han har hatt to utfordrende år, med både skader og lite spilletid, så tror det kan være bra med en forandring for han nå, sier sportssjef i Brann Rune Soltvedt til Eurosport.no.
– Selve prosessen har egentlig gått veldig raskt. Det har stort sett vært en dialog mellom spiller og klubb, legger Brann-sjefen til.
Brann har flere spillere på utgående kontrakt, deriblant stopperbauta Vegard Forren. I tillegg har det dukket opp sterke indikasjoner på at spillere som Ruben Kristiansen, Sander Svendsen og Gilli Rólantsson er ferdige i klubben.
Rune Soltvedt ønsker ikke å si noe om kontraktsforhandlinger nå før tirsdagens kamp mot Odd, men hinter om at det kan hende det blir litt jobbing på kontoret på Brann stadion i romjulen.
Se årets siste episode av Indre bane her.
picture

Avskjed, siste serierunde og romjulscup

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame