Det bekrefter Tromsø i en pressemelding tirsdag ettermiddag.
– Jeg er utrolig glad for å ha kommet til enighet med Tromsø IL om en ny fremtid, hvor jeg kan fokusere på viktige områder for klubben. Selv om mye blir som før, er jeg sikker på at klubben vil komme styrket ut av mer fokus på spillerlogistikk, samt administrasjonens arbeid for å gjøre klubben økonomisk bærekraftig, sier Andressen i pressemeldingen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
– Jeg har klubben i mitt hjerte og gleder meg til å bidra til en klubb som akkurat nå er i stor endring, legger han til.

Klarere arbeidsoppgaver

Som Team Manager skal Andressen spesielt ha "ansvar for sportsadministrasjon, spillerlogistikk og være et viktig bindeledd mellom klubbens administrasjon og A-laget", heter det i pressemeldingen. De siste årene har Lars Petter Andressen opptrådt som assistentrener- og spillerlogistikkansvarlig i TIL.
Til Discovery sier TILs ferske Team Manager at arbeidsoppgavene blir tydeligere i den nye rollen, og at han skal ta et lite steg bort fra den sportslige rollen han har hatt tidligere – uten å gå altfor langt bort fra det som skjer på feltet.
– Det har vært veldig fint å få klargjort noen tydelige arbeidsoppgaver, ettersom det har vært mye forskjellig på agendaen den siste perioden. Jeg har gjort alt fra booking av reiser til organisering og trenerarbeid på feltet, men nå blir arbeidsoppgavene litt mer tydelige, sier han til Discovery.
– Betyr det at du trer ut av rollen som assistentrener?
– Jeg vil jo være tett på A-laget, men ikke der jeg har vært tidligere. TIL har satt ressurser i å samle et godt trenerteam, og det er naturlig at de er tettest på det sportslige, svarer Andressen.

– Ikke ferdighandlet

Nå er planen å fokusere mer på spillerlogisitikk og administrativt arbeid i klubben.
Daglig leder i Tromsø Øyvind Alapnes er godt fornøyd med at Andressen nå trer inn i rollen som Team Manager.
– Tromsø ILs eneste mulige fremtid er gjennom å være dyktig på spillerlogistikk, herunder forvaltning av unge talenter som kan bli gode spillere for eget lag og hvor noen kan selges videre til større klubber. Gjennom å posisjonere Lars Petter mer inn mot dette har klubben fått rett person til å forvalte det som skal bli gullet vårt, sier han i meldingen.
Den ferske Team Manageren går nå inn i en Eliteserie-sesong som nyopprykket. Andressen er optimistisk på TIL sitt vegne.
– Vi er veldig spente på mye. Vi hadde en god sesong i fjor, og håper vi kan bygge videre på det i år. Nå har vi fått inn noen spennende karer, og kommer nok til å få inn noen flere når vinduet åpner igjen, fortsetter 34-åringen til Discovery.
– Så dere er ikke ferdighandlet?
– Nei, vi er ikke ferdighandlet, svarer Team Manageren.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33