– Det hjalp veldig på selvtilliten. Nå må vi bare bygge videre på den følelsen vi fikk etter den kampen, så får vi håpe at vi kan flyte litt på det, sier Sarpsborg 08-stopper Nicolai Næss til Eurosport dagen etter den forløsende seieren over Sandefjord.
For det er liten tvil om at årets første trepoenger smakte meget godt for frustrerte sarpinger. En blodrød start på sesongen, der Mikael Stahres mannskap røk på fem ettmålstap på rad, har gitt grunn til bekymring blant Sarpsborg 08-fansen. Mot Sandefjord var de det klart beste laget, og vant fortjent 3-0 i hvalfangerbyen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

– Har veldig mye å si for laget

Sammen med Bjørn Inge Utvik og Magnar Ødegaard utgjorde Nicolai Næss stoppertrioen som holdt nullen for første gang i årets sesong. Nicolai Næss innrømmer at laget har lagt bak seg en tung periode, men at de nå er innstilt på å bygge videre på Sandefjord-kampen.
– Det at vi klarte å holde nullen, i tillegg til å score tre fine mål, har veldig mye å si for laget generelt. Deilig at det endelig løsner, sier den tidligere Heerenveen-spilleren.
Med Jørgen Horn langtidsskadet er det mye som tilsier at Næss, Utvik og Ødegaard kommer til å utgjøre forsvarslinja i tiden som kommer.
– Skal ikke se bort ifra at det blir oss tre framover. Vi kjenner hverandre godt og har spilt en god del sammen i oppkjøringa. Samtidig har vi flere unggutter som kan steppe inn og gjøre en bra jobb, så det er opp til Micke (Mikael Stahre, journ.anm) når han tar ut laget, forteller Næss.
Se hele intervjuet med Nicolai Næss her. Saken fortsetter under videoen.

Holdt nullen i årets første seier: – Det hjalp veldig på selvtilliten

Ny viktig kamp på søndag

Etter seieren over Sandefjord uttalte 08-trener Mikael Stahre at seieren på mange måter var et vendepunkt for Sarpsborg 08. Dagen etter årets første trepoenger var svensken tydelig på at sesongstarten også har bydd på mye stang ut.
– Vi kjenner at vi har skapt ganske mange målsjanser og sluppet inn ganske få, men ikke fått uttelling. Nå fikk vi det første målet mot Sandefjord og kunne derfor spille litt på resultat, så det var viktig, sier Stahre, som også fylte 45 år søndag.
Med seks kamper de siste tre ukene, har det vært et hardkjør for Sarpsborg 08 og de andre Eliteserie-lagene. Denne uken er det ikke midtuke-runde, og 08-sjefen ser derfor på muligheten til å legge bak seg en fin treningsuke før sarpingene tar i mot Start på søndag.
– Nå har vi både muligheten til å ta et lite pust i bakken, samt gjennomføre noen solide treningsøkter, før vi skal spille en ekstremt viktig kamp mot Start, forteller treneren.
Se hele intervjuet med Mikael Stahre her.

Snudde trenden etter marerittstarten: – Ekstremt viktig

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26