Viking - Mjøndalen 1-1
Saken oppdateres fortløpende!
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Det var et revansjesugent Viking som tok imot et Mjøndalen uten baklengsmål i solvarmen i Stavanger, men igjen måtte Bjarne Berntsen og co gå av banen nok en gang uten seier.
Et aggressivt hjemmelag fikk en solid kalddusj da Ibrahim headet inn 1-0 til gjestene. Hjemmelaget skapte mye og fikk uttelling da Veton Berisha satte straffen i mål i det 39. Tross årets første poeng var ikke Viking-trener Bjarne Berntsen helt fornøyd etter kampen.
– Jeg er mer bekymret for prestasjon enn poeng. Poeng i så få kamper det skal vi klare å leve med, men vi må opp enda et hakk prestasjonsmessig hvis det skal bli mer poeng framover, sier han til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Viking - Mjøndalen (1-1)

– De er kyniske

Vikings kaptein Viljar Vevatne derimot er ikke bekrymet for at Stavanger-laget snart skal begynne å plukke flere poeng.
– Jeg skulle gjerne hatt åtte poeng til, men heldigvis er det mange kamper igjen og det er mange kamper å ta poeng på, men vi må begynne det er det ikke noe tvil om det, sier Viljar Vevatne til Eurosport etter kampen.
– Så du er ikke bekymret?
– Som jeg sier skulle jeg heller hatt flere poeng, men jeg er ikke noe bekymra for at vi ikke skal begynne å plukke litt mer etter hvert, nei, men vi må begynne.
Vevatne var ikke fornøyd med Mjøndalens spillestil, men var heller ikke sjokkert over bortelagets taktikk.
– Jeg opplever den litt som forventet. De er kyniske, venter på kontringer og venter på dødballer og ligger lavt, også prøver vi å spille ut. I første omgang kommer vi til endel gode sjanser så blir det en etter pause og i andre omgang så har vi mye ball uten å skape de store sjanse. Vi skulle vært enda mer distinkte der for å få noen store sjanser i andre omgang.

Sjansefest

Fjorårets cupmestere hadde tapt sine to første kamper. Mjøndalen derimot hadde med seg fire poeng og null baklengs til kampen i Stavanger. Bortelaget satte et klart preg på kampen først, men så våknet vertene og sendte Mjøndalen hjem med årets første baklengsmål.
Det var en jevn kamp fra start. Bortelaget tok tidlig styring i kampen og satt et høyt press. Etter 18 minutter spilt kom Mjøndalen inn i boksen til Viking og skaffet en corner. Der gjorde Shuaibu Ibrahim som gjør som han gjorde mot Sarpsborg 08 sist. Markus Nakkim la corneren, Ibrahim nølte ikke og satte dermed sitt andre mål for sesongen etter 19 minutter spilt.
Hjemmelaget produserte flere store sjanser, men dessverre for Stavanger-laget var Mjøndalens keeper Makani enda bedre, og vartet opp med flere klasseredninger.
Etter 38 minutter spilt fikk Vikings Veton Berisha en dytt i ryggen og gikk over ende utenfor hjørnet av 16-meteren. Filming, mente dommer Kai Erik Steen og ga gult kort, til Berishas store frustrasjon.
Viking svarte kjapt. Ett minutt senere fikk Viking flere gigantmuligheter. Først smelte Ibrahimaj til, men Makani reddet. På returen kom Berisha, uten hell. Siste returen ble mål, men dommer hadde allerede dømt straffe til hjemmelaget. Da var det nettopp Berisha som fikk revansje for det gule kortet og satt straffen helt nederst til venstre. Dermed stod det 1-1 på SR-Bank Arena før pause og Vikings spiss fikk endelig åpnet årets målkonto.

– Tynn suppe

I pausen var det en frustrert Christian Gauseth som snakket med Eurosport.
– Dette var tynn suppe. Vi starter bra, får et par sjanser, tar ledelsen, men derfra og ut er det fullstendig god natt. Det er så dårlig at jeg vet ikke hva vi driver med. Spillere som har vært fantastiske for oss til nå til seriestarten, står og slår vekk ballen. Vi har knapt en pasning innenfor eget lag. Det er helt forferdelig. Vi er heldig som ikke ligger under her, sier han til Eurosport.
I andre omgang var dommer i fokus. Mjøndalens Markus Lund Nakkim kommer høyt med knottene over skulderen til Berisha og får gult kort. Da tenner det på alle plugger for Vikings spiss som mener det skulle vært direkte rødt for farefullt spill, men det gule kortet står.
– Et klink rødt kort, sier fotballekspert Bengt Eriksen etter kampen.

– Helt overlegen

Det er Mjøndalens keeper som skilte seg mest ut i Stavanger. Sosha Makani varter opp med flere klasseredninger og sikrer en poengdeling for gjestene.
– To ting som er veldig veldig bra er at han er så dominerende i feltet når vi får det mot oss. Særlig etter hvert der er han helt overlegen i luftspillet, så hadde han så vidt jeg kunne se noen praktredninger. Det gjorde han sist han var hos oss også. Der hadde han noen helt umenneskelige reaksjonsredninger og rekkevidde når han er på strek der. Det er en klassekeeper, heldigvis at vi hadde han i dag.
– En av de beste i Eliteserien?
– Ja jeg har sagt det mange ganger, jeg ser ikke så mange andre som er bedre enn Sousha så der har vi truffet tenker jeg.
De holdt unna mot slutten og dermed sikret de seg et nytt poeng i Eliteserie-starten. For Vikings del fortsatte den svake starten.
Viking (4-2-3-1): Iven Austbø - Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Joe Bell, Kristoffer Løkberg - Ylldren Ibrahimaj, Sondre Auklend, Jefferson De Souza - Veton Berisha.
Mjøndalen (4-5-1): Sousha Makani - Vetle Dragsnes, William Sælid Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen - Lars Olden Larsen, Fredrik Brustad, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Stian Semb Aasmundsen - Shuaibu Lalle Ibrahim.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19