• Se Tromsø - Molde lørdag klokken 16:00 på discovery+ og Eurosport Norge
Mens Ola Brynhildsen er den eneste Molde-spilleren i Norges a-landslagstropp, er det hele åtte andre som har vært innom den nåværende serielederen i løpet av karrieren. Totalt er det 25 spillere i troppen, noe som betyr at over en tredel av spillerne til Ståle Solbakken har Molde-bakgrunn.
– Molde er jo en av to klubber som sitter litt i førersetet i Norge om dagen, sammen med Bodø/Glimt – både økonomisk, sportslig og internasjonal erfaring. Denne sesongen har de vært flinke til å endre formasjon underveis, noe som har gjort at de blant annet har fått mye ut av Ola Brynhildsen. De har gjort, og gjør, veldig mye bra, sa landslagssjef Solbakken til Discovery under en pressekonferanse i forrige uke.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Men Ståle Solbakken kom også med et lite stikk i retning Molde. Saken fortsetter under videoen.

Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også

Følgende landslagsspillere har spilt i Molde (antall seriekamper i parentes):
Leo Skiri Østigård (2014-2018) (1)
Mats Møller Dæhli (2013-2014) (12)
Marcus Holmgren Pedersen (2020-2021) (28)
Erling Braut Haaland (2017-2019) (39)
Ørjan Håskjold Nyland (2013-2015) (61)
Mohamed Elyounoussi (2014-2016) (70)
Ola Brynhildsen (2020- ) (73)
Stian Rode Gregersen (2012-2021) (74)
Fredrik Aursnes (2016-2021) (151)
Årstallene er hentet fra Transfermarkt og baserer seg på da spillerne hadde kontrakt med Molde Fotballklubb, enten på A-lag eller på ungdomslag. De kan derfor ha vært utlånt til en annen klubb i dette tidsrommet.
Ikke alle spillerne over står med haugevis av kamper på toppnivå for Molde. Leo Skiri Østigård fikk kun sju Eliteserie-minutter for Molde tilbake i 2017, mens Mats Møller Dæhli noterte seg for kun 12 seriekamper det halvåret i 2013 han tilbragte i «Rosenes by».
Deretter følger Marcus Holmgren Pedersen på 28 og Erling Braut Haaland på 39.

– Kred til Molde

Fredrik Aursnes er den av de ni nåværende landslagsspillerne som står med desidert flest kamper for Molde. Mannen som rundet 150 seriekamper for de blåkledde før overgangen til Feyenoord har merket seg andelen med Molde-bakgrunn i troppen.
– Det er mange på samlinga her som har vært innom Molde, og det er selvfølgelig veldig artig. Det viser at det blir gjort mye bra oppe i Molde, i tillegg til at det viser at det å komme til Molde og ta noen år der gir deg muligheten til å ta et steg ut senere, meddeler midtbanespilleren, før han legger til:
– Molde har gjort det veldig bra de siste ti årene, så all kred til Molde.
I august ble Aurnes klar for den portugisiske toppklubben Benfica – et lag som virkelig har fått fart på sakene, både i hjemlig liga og Champions League. Se intervju med den tidligere Molde-spilleren her:

Champions League-suksess og full pott i serien: – Et bra steg opp

Moe: – Veldig stolte

Molde-trener Erling Moe, som selv har vært i klubben siden han startet som assistent under Kjell Jonevret i 2007, mener det er svært gledelig at det er hele ni spillere med Molde-bakgrunn på landslaget.
– Det er fantastisk, og det er vi veldig stolte av. Det viser at jobber bra her oppe, og at vi har gjort det over lengre tid. Rekrutteringen har vært god, og det samme med videreutviklingen. De som drar herfra, lykkes også ute i verden, og det er nok også en grunn til at de er å se på landslaget – at de ikke blir sittende på benker rundt om i Europa, sier Moe til Discovery.
Hovedtreneren trekker fram sjefsspeider Jon Vik når han skal forklare hvorfor landslaget og Molde er en god «match».
– Rekrutteringen inn, med Jon Vik i spissen, har vært en suksess ved at vi har funnet riktige typer. Spillere går en god skole hos oss, der de får videreutvkliget ferdighetene sine til det fulle. Det er ikke en bakdel å gå Molde-skolen for å ta steg, understreker Moe.
Mot Slovenia startet Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi, Leo Skiri Østigård og Ørjan Håskjold Nyland av de tidligere Molde-spillerne. Tirsdag venter Serbia, der det skal avgjøres hvem som stikker av med seieren i gruppen. Norge ligger foran Serbia på innbyrdes oppgjør, men det kan snu tirsdag kveld.
Etter Serbia-kampen rettes fokuset igjen mot klubbfotball. For Erling Moe og landslagsspiller Ola Brynhildsen betyr det kamp mot Tromsø lørdag 16:00. Den kampen ser du på discovery+ og Eurosport Norge.
Sett denne?

Slår tilbake etter lagkameratens «anklage»: – Jeg skal ikke ha noe skyld

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51