Det ble bekreftet av NFF torsdag formiddag.
Ny startdato er helgen 1-2. mai. Det samme gjelder OBOS-ligaen, Toppserien, PostNord-ligaen og 1. divisjon kvinner.
– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn til fotball.no.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
4 TIMER SIDEN
– For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig.
Videre begrunnes det med at lagene ikke har fått spilt nok treningskamper til den opprinnelige seriestarten, som var planlagt til andre påskedag (5. april).
De fleste lagene har gitt uttrykk for at de ønsker minst 3-4 uker med treningskamper for å være mindre skadeutsatt og i bedre form til den norske fotballsesongen igjen kan sparkes i gang.
Flere aktører i norsk fotball har også snakket om problematikken rundt at alvorlige skader kan dukke opp når man ikke utsetter seg selv for kamplignende situasjoner. Blant dem Brann-lege Magnus Myntevik.
– Den intensiteten du finner i kamp, vil du aldri finne på trening. Du vil ikke forberede kroppen på det, med mindre du har treningskamper. Får ikke spillerne forberedt seg godt nok, er det fare for skader, sa han til Eurosport tidligere i uka.
Dermed er det nok flere av klubbene som, tross skuffelsen av å måtte vente lenger, er glade for at man forhåpentligvis får spilt noen treningskamper igjen.

Ingebrigtsen: – Ikke nødvendig

Først og fremst sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen at han kan stelle seg bak avgjørelsen. Det viktigste for Brann var at man fikk beskjed i god tid, så man kan planlegge oppkjøringen videre.
– De har gått for den veldig trygge løsningen. Det går veldig greit. Jeg tror det er bra. Det blir forutsigbart for alle og en god avgjørelse. Dette var nok det beste for alle, melder han til Eurosport.
Men likevel ser han til Sverige og andre land og innrømmer at han tror det hadde gått fint om serien hadde startet 5. april også.
– Fotballen kunne nok gått uten at det hadde påvirket samfunnet noe særlig. Det hadde gått helt greit. Jeg føler ikke det er nødvendig å utsette. Vi hadde klart å gjennomføre det uten smitteutslag. Men vi forholder oss til det som er bestemt og gjør det beste ut av det.
Så stopper Ingebrigtsen opp og ler:
– Så er det veldig viktig å legge til at jeg ikke er noen smittevernsekspert!

Slipper opp litt

Brann har trent intensivt i hele vinter, og nå får Ingebrigtsen et stort problem: Hvordan motivere denne gjengen til å jobbe knallhardt videre?
– Det er tøft å trene en gruppe så hardt som vi gjør nå, uten at vi får spille noen kamper. Det er ikke så mye å motivere dem med når det ikke spilles noe. Nå har vi fått én skuffelse, så bearbeider vi den og starter opp i mai.
På spørsmål om Brann dermed skal senke intensiteten litt på trening nå, nøler treneren. Han sitter nemlig på bussen sammen med resten av laget og vil ikke melde i plenum at treningene framover blir enkle. Men til slutt forteller han:
– Vi slipper vel litt opp, så trykker vi litt til nærmere sesongstart. Straks vi får spille treningskamper endrer alt seg, spår han.

Stresser ikke

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo lar seg ikke stresse av Eliteserie-utsettelsen.
– Dette er ikke noe stort problem sportslig. Vi var forberedt på både andre påskedag og 2. mai. Så vi får bare godta beslutningen. At også fotballen må rette seg etter koronautviklingen, er jeg helt enig i, sier Fagermo til NTB.
– Men hvis vi kunne startet (seriespillet) 2. påskedag uten at det har noe å si for pandemien, så mener jeg det er høl i huet at vi ikke starter.

– Tror noen ønsket utsettelse

Fagermo mener derimot at det finnes flere agender blant klubbene, og VIF-treneren mener noen klubber ønsket en utsettelse av seriestarten.
– Noen har ikke fått forsterket laget ennå. Og de håpet på en utsettelse fordi overgangsvinduet da kan bli forskjøvet, sier Fagermo uten å peke på spesielle klubber.
– Det er også vanskelig å hente utenlandske spillere nå fordi det i praksis er innreiseforbud. Særinteressene slår inn. Det gjør det vanskelig å stå samlet, sier Fagermo.
– Kan du forstå at noen klubber ønsket utsettelsen?
– Nei, absolutt ikke. Det er likt for alle, og når man startet sesongoppkjøringen, må man ta hensyn til at sesongen starter 2. påskedag.
Han peker på at kampprogrammet vil bli tettere etter utsettelsen og at det kan spille negativt inn for lag som skal ut å spille i Europa.
(©NTB)

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33