Fredag ba NFF spillere og støtteapparat i norsk toppfotball umiddelbart om å gå «i karantene som ligner fritidskarantene».
Samtidig som smittesituasjonen forverres i Norge, går fotballen inn i en kritisk fase for å avslutte sesongen før lille julaften.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– For oss har det vært en kritisk periode i to måneder, så dette er ikke noe nytt. Det begynte da vi gikk inn i Champions League-kvaliken. Vi har ikke planer om ekstra tiltak, for vi har gjort alt allerede, sier Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde, til Eurosport.no.

– Det hadde vært krise

Hvis sesongen skal gjennomføres som planlagt, er det essensielt at det ikke oppstår smitte i Molde-leiren.
Når landslagspausen er tilbakelagt, skal moldenserne spille ni kamper i løpet av en snau måned. Med et allerede tettpakket kampprogram, vil utsatte kamper sprenge kalenderen.
– Det er ingen tvil om at det hadde vært krise. Vi har ikke ledige kamptidspunkt frem til lille julaften. Vi er den klubben som er mest utsatt i Norge, i og med at vi spiller i Europa. Derfor er vi ekstra påpasselige hele veien for ikke å få smitte. Det har vi rett og slett ikke tid til, sier Stavrum.
Da Eurosport tar kontakt, tar Stavrum seg en etterlengtet gåtur etter to dager i isolasjon på hotell i London.
– UEFA-protokollen vi lever under er veldig streng og bra. Den gjør at vi føler oss trygge når vi er ute på reise. Retningslinjene i Norge er også bra. Det ser vi med tanke på hvor lite smitte det har vært, sier Molde-toppen.
Saken fortsetter under videoen.

Reagerer på rivalens utsagn: – Noe av det dummeste jeg har hørt

– Spillerne må være ekstra forsiktige

Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadminstrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund (NFF), medgir overfor Eurosport.no at det blir vanskelig å fullføre sesongen i løpet av 2020 om kamper som involverer Molde må utsettes grunnet smitte.
Utsatte kamper må for all del unngås uansett.
– Derfor har vi strammet inn voldsomt overfor klubbene om hvor viktig det er å beskytte spillergruppene. Med økt smitte, må spillerne også være ekstra forsiktige. Planen er gjennomføring i år. Derfor er det så viktig at vi er strenge på protokollen nå, sier Pedersen.
– Hvis vi går tilbake til da vi begynte, har vi hatt få tilfeller. Det er et godt bevis på at klubbene tar smittevernet alvorlig. Jeg håper det fortsetter. Vi har få datoer igjen, men vi håper å avslutte, legger han til.

– Vi er åpne for alle løsninger

Alternativet er å vurdere spill i 2021. NFF har satt ned en beredskapsgruppe som ser på banemuligheter, haller og den slags. Så det finnes en backupløsning, forsikrer Pedersen.
– Nå har vi veldig brukbart med haller. Klubbene er også bedt om å se på reserveløsninger allerede nå. Spesielt de med gressbane kan være utsatt, sier seksjonslederen.
Stavrum i Molde sier at de ikke ønsker å spille i 2021, men om det må til, vil de på ingen måtte sette seg på bakbeina.
– Vi er åpne for alle løsninger som gjør at Eliteserien blir gjennomført, sier Stavrum.
Saken fortsetter under videoen.

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

– Viktig med trygge rammer

Et scenario er at kampene i de siste to serierundene ikke spilles samtidig. Det vil i så fall være i strid med fairplayreglementet.
– Om vi ikke spiller alle kampene samtidig, så lever vi med det. Vår mening er at det viktigste er at sesongen blir gjennomført. Og det må skje under smittevernregler som gjør det trygt for spillere, ansatte og publikum. Det må være trygge rammer for alle parter, sier Stavrum.
Sett denne?

Hemmelige bot-historier, hemmelige Fagermo-historier og hemmelig hatspiller

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10