Onsdag ble det klart at Haugesund permitterer nesten hele laget. Kun fem spillere står igjen i klubben: Kevin Krygård, Ibrahama Wadji, Bejamin Källmann, Mikkel Dessler og Alexander Amitzbøll.
Det er til den danske avisen bold.dk at FKH-spiller Benjamin Tiedeman Hansen fyrer løs mot klubben.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
– Jeg synes det er en underlig måte å dele troppen opp på. Enten permitterer man hele troppen, eller også permitterer man ingen, sier Hansen til avisen.
Wadji, Källmann og Amitzbøll var ikke blant de permitterte fordi de ikke har rett til dagpenger, men Desler og Krygård er ikke permittert på grunn av at de er salgsobjekter. Det får Hansen til å reagere.
– Jeg er vet at det er mange andre i andre bransjer, som også står i en drittsituation, og jeg er ikke opphøyet på noen måter – men man føler seg verdiløs. Klubben har sagt noen ting til meg, men permitterer meg likevel. Det strider mot de beskjedene jeg har fått. Man føler seg i aller høyeste grad fravalgt, forteller Hansen til bold.dk.

– Betyr ikke at de ikke har noen verdi

Styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim sier at de har full forståelse for at både Hansen og andre ser etter bedre alternativer nå.
– Men så har det seg sånn at vi må ivareta både klubben og Benjamins interesser. Sånn at han har en arbeidsplass å komme tilbake til etter denne krisen har lagt seg, sier han til Eurosport.
– Vi er glade i alle av disse spillerne. Men når man skal avregne kommersielle verdier, så vil det i en spillerstall på over 20 spillere være forskjeller. Dette vet alle som er opptatt av fotball. Men det betyr ikke at andre spillere som blir permittert ikke har noen verdi, legger han til.
Før permitteringene var det snakk om man burde hatt en "gentlemans agreement" mellom klubbene, hvor man ikke utnytter situasjonen og "stjeler" spillere fra hverandre i perioden de er permitterte.
– Det er ikke uten grunn at NFF forsøkte å få en felles solidaritetsmodell, uten å lykkes dessverre. Den skulle hindre gratisoverganger nå som alle permitteres. Nå måtte vi sikre rettighetene vi har, siden vi ikke har et lovverk på plass. Så skjønner jeg at folk mener at det er feil, sier Kaldheim.
– Det er klart dette kunne blitt løst annerledes. Men vi har nå valgt den strategien som vi har gjort, og det er på bakgrunn av informasjon vi har sammen med blant annet NISO og subjektive erfaringer vi selv gjør oss, legger han til.
Fikk du med deg denne?

INDRE BANE I KARANTENE: Moe og Jönsson om overgangsvindu, permittering og treningshverdag

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02