(EUROSPORT/NTB)
I forrige uke kom nyheten om at Eliteserien kan ende med å spilles som et gruppespill med fire lag i hver pulje. Men skulle det slippes opp i regelverket for reiser førstkommende fredag vil dette potensielt droppes.
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
16 MINUTTER SIDEN
Det kan være en lettende nyhet for NFF, som jobber på spreng for å komme i mål med terminlisteoppsettet. Nils Fisketjønn er midt mellom to møter når han snakker med Eurosport.no.
– Hvis reisereglene løses opp på fredag, så er vi i så fall egentlig i mål med spilleplanen. Jeg kan jo selvsagt ikke garantere det 100 prosent, for det kan alltid oppstå ting, sier han.
– Men vi har det som et arbeidsmål å få det klart til lørdag, og det står fortsatt ved lag.
Bent Høie har vært ute og meldt at det vil komme nyheter rundt reiseregler før helgen. NFF jobber nå med å være forberedt på at det kan bli endringer, men må også ha en plan klar dersom gruppespillet faktisk skal vise seg å bli en realitet.
– Vi utarbeider ulike typer scenarioer for hvordan vi skal håndtere reisebegrensning de første rundene. Så lager vi en spilleplan for perioden etter det. Og deretter perioden etter det, forklarer han.

Fire grupper

I forrige uke erfarte Eurosport at de fire gruppene som skal benyttes i de seks første eliteserierundene blir slik:
Gruppe A:
Rosenborg, Molde, Kristiansund og Aalesund.
Gruppe B:
Brann, Haugesund, Viking, Bodø/Glimt.
Gruppe C:
Start, Odd, Sandefjord, Strømsgodset.
Gruppe D:
Mjøndalen, Stabæk, Vålerenga og Sarpsborg 08.
I dette opplegget skulle lagene møtes hjemme og borte. Molde-direktør Ole Erik Stavrum var blant kritikerne til gruppefordelingen, ettersom to storkamper mot Rosenborg ville bli spilt så tidlig i sesongen.
– Det er synd at disse godbitene, altså lokaloppgjørene, kommer så tidlig og også da uten publikum til stede. Det er jo klart at det er de kampene som er for publikum. Derbyoppgjør mot Rosenborg er et av høydepunktene i norsk fotball, sa han til Eurosport.

Presenteres lørdag

Fisketjønn sier at det fortsatt er planen å presentere kampoppsettet og formatet på Eurosports direktesending lørdag 16. mai, som sendes på Eurosport Norge og Dplay.
Tanken bak å fordele de første rundene på fire relativt lokale grupper, er å begrense reiseaktiviteten i henhold til myndighetenes retningslinjer. Dersom det fredag åpnes opp for større reiseaktivitet, kan det tenkes at kampoppsettet endres før presentasjon.
(EUROSPORT/NTB)

Hellands nye hverdag: «Drive-through» med kokkens anbefaling på Brakka

Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
22 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Bohinen: – Ikke i en posisjon hvor vi kan se oppover på tabellen
EN TIME SIDEN