• Se Tromsø - Molde lørdag fra klokken 15:30 på Eurosport Norge og discovery+
Runar Norheim, som er født 14. februar 2005, har virkelig fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. 17-åringen har satt sitt preg på fem Eliteserie-kamper denne sesongen. Mot Strømsgodset 31. august startet kometen i den offensive rollen på midtbanen, og etter sju minutter inn i oppgjøret satte han inn det som til slutt ble matchvinnerscoringen på Alfheim.
Talentet har fått flere til å sperre opp øynene, og nå er TIL-stjerneskuddet en del av The Guardians årlige talentliste. Listen tar for seg spillere født i 2005.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er veldig hyggelig at våre unge og talentfulle spillere blir annerkjent på en slik liste, sier Team Manager i Tromsø Lars Petter Andressen til Discovery.

– Tatt store steg

Og ikke bare ble Runar Norheim matchvinner i en alder av 17 år, han er også tidenes yngste debutant for Tromsø. 15 år og 217 dager gammel entret Norheim banen for Tromsø, i kampen mot Sandnes Ulf i 2020.
– Alle som følger med vet at Runar er en spennende ung spiller. Han er den yngste spillere gjennom tidene som har spilt hos oss. Runar har tatt store steg de siste årene, meddeler Andressen.
– Han er en veldig smart og god spiller, som er god på veldig mye. Kan bli veldig bra. Vi har veldig troen på Runar, legger han til.
Ifølge Nordlys har det vært konkret interesse fra FC København på Runar Norheim, men nordlendingen valgte tidligere i år å heller forlenge kontrakten med Gutan. Den nye kontrakten varer i tre år.

Nusa inne

Det er derimot ikke bare Runar Norheim som preger The Guardians talentliste denne gangen, for en annen nordmann har også kommet seg inn blant de 60 lovende spillerne. Og ikke bare er Antonio Nusa inn på listen, han er også blitt brukt som en av tre spillere til å fronte listen.
Den tidligere Stabæk-spilleren ble tidligere denne måneden tidenes yngste målscorer i Champions League, da 17-åringen scoret for Club Brugge mot Porto.
Antonio Nusa forlot Stabæk i august i fjor, etter at han for alvor satt sitt preg på Eliteserien.
Nusa slo blant annet til med denne suseren på Aspmyra:

Se 16-åringens drømmemål: – For en en måte å presentere seg på

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51