De blir dermed den første norske toppklubben til å ta et klart standpunkt mot mesterskapet og problematikken knyttet til menneskerettighetsbruddene i landet. En relativt fersk rapport fra britiske The Guardian skal vise et høyt antall døde fremmedarbeidere knyttet opp mot forberedelsene til mesterskapet. Det har fått klubben til å publisere en apell på egne hjemmesider.
– Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt, står det blant annet i oppfordringen.
Eliteserien
Søderlund vender hjem: – Jeg får frysninger av å være tilbake
01/08/2021 PÅ 16:41
Tidligere har Stabæk Support, Bærum-klubbens offisielle supportergruppe, ytret at de også tar og kommer til å ta et standpunkt mot det omstridte mesterskapet, men Tromsø blir altså den første toppklubben til å offentlig gå ut og henvende seg til NFF.
– Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer, skrives det.
Videre oppfordrer de NFF til å ikke reise med landslaget, om våre beste menn skulle klare å komme seg til mesterskapet.
– Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar.
Senere torsdag kom også Strømsgodset på banen og støttet Tromsø muntlig via sin daglige leder.
– Vi støtter Tromsø i dette og oppfordrer NFF til å følge opp, sier Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til NTB.
Sett denne?

Derfor har han null tro på Friday i Godset

Eliteserien
Hinter om Japan-overgang: – Veldig stor interesse
31/07/2021 PÅ 21:24
Eliteserien
Lillestrøm avbryter låneavtalen med keeper – returnerer til Molde
31/07/2021 PÅ 19:59