Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-klubb oppfordrer til Qatar-boikott

Sondre Skandsen

Oppdatert 26/02/2021 klokken 12:06 GMT+1

Tromsø har tatt et klart standpunkt mot VM i Qatar som skal arrangeres i 2022.

Tromsø

Foto: NTB

De blir dermed den første norske toppklubben til å ta et klart standpunkt mot mesterskapet og problematikken knyttet til menneskerettighetsbruddene i landet. En relativt fersk rapport fra britiske The Guardian skal vise et høyt antall døde fremmedarbeidere knyttet opp mot forberedelsene til mesterskapet. Det har fått klubben til å publisere en apell på egne hjemmesider.
– Tromsø IL mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake. Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt, står det blant annet i oppfordringen.
Tidligere har Stabæk Support, Bærum-klubbens offisielle supportergruppe, ytret at de også tar og kommer til å ta et standpunkt mot det omstridte mesterskapet, men Tromsø blir altså den første toppklubben til å offentlig gå ut og henvende seg til NFF.
– Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Det er på tide å sette hardt mot hardt. Fotballen kan ikke styre alle nasjoners politikk og indre anliggende. Men det vi kan gjøre, er å sette tydelige krav til fotballturneringer som vi selv arrangerer, skrives det.
Videre oppfordrer de NFF til å ikke reise med landslaget, om våre beste menn skulle klare å komme seg til mesterskapet.
– Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar.
Senere torsdag kom også Strømsgodset på banen og støttet Tromsø muntlig via sin daglige leder.
– Vi støtter Tromsø i dette og oppfordrer NFF til å følge opp, sier Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til NTB.
Sett denne?
picture

Derfor har han null tro på Friday i Godset

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame