Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertens dom over en av Eliteseriens overgangsvinnere: – Gråt da de mistet han

Oppdatert 03/04/2020 klokken 21:26 GMT+2

Eurosports ekspert Joacim Jonsson gir terningkast til Stabæks signeringer. Han mener Nadderud-klubben er en av overgangsvinnerne i norsk fotball.

Joacim Jonsson

Foto: Eurosport

  • Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Overgangsvindut er inntil videre stengt, men Norges Fotballforbund har varslet at de vurderer å dele opp sommerens vindu slik at det blir tre muligheter til å kjøpe spillere i år.
Stabæk har allerede vært aktive på overgangsmarkedet. De siste dagene sørget de for å signere to spillere.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener klubben har hentet bunnsolid og vil karakterisere de som en av overgangsvinnerne. Da tas det også hensyn til pengene de har fått ved spillersalg.
Totalt sett mener han klubben fortjener et bedre terningkast enn hva han gir hver enkelt spiller på grunn av den røde tråden de har fulgt i overgangsmarkedet totalt sett.
Skalaen går fra en til seks – akkurat som en terning:
Romain Gall (Malmö): 4
– Jeg var positiv til at Vålerenga skulle hente han i fjor høst. Det er en spiller jeg så mye i Sundsvall. Han var god der. Han er kanskje best i en treer fremme der han får spille på kanten. I Stabæk kan han bli litt mer isolert, men det er en spiller som vil passe bra inn. Han trenger litt klapp på skulderen, og det får han av Janne Jönsson. Meget god ballspiller som passer inn.
Kaloyan Kalinov Kostadinov (Sandnes Ulf): 4
– Unggutten fra Sandnes Ulf som de henter og leier tilbake, først og fremst for at han skal få spilletid. Jeg vil etter hvert tro det blir ut hele sesongen. Det er naturligvis en firer på terningen. Det er ikke her og nå, men med tanke på fremtiden.
Mats Solheim (Hammarby): 4
– Han er i en helt annen kategori. En eldre spiller, men dekker hele den bakre fireren. Kan spille venstreback, stopper, høyreback og det passer bra i Stabæk som ikke har den bredeste stallen. Samtidig er han en fantastisk person i en spillergruppe. Han var fansens favoritt i en så stor klubb som Hammarby. De gråt litt da de de mistet han.
Will Donkin (Crystal Palace): 4
– Sportslig sett er det en toer på terningen. Han vil ikke gjøre en forskjell her, men han har et taiwansk pass. Får de utviklet han litt og solgt han videre til Kina tjener de penger. Da er vi inne i denne business-ideen som Inge Andre Olsen hadde, og da er vi innom denne sportssjefen som legger retningslinjer som kan gjennomføres. Det bikker totalt på en firer. Jeg vet hvor udugelige spillerne er i Kina. Får han litt europeisk erfaring er det mange millioner som ligger på bordet. Vi snakker litt «John Hou Sæter»-følelse her, selv om Donkin er en dårligere spiller. Vi er oppe og lukter på en firer.
Emil Jonassen (var klubbløs): 3
– En rask og bra handel. Solid, gjør jobben sin, men ikke like god som Jeppe Moe. Ikke samme trøkk i venstrebeinet og dødballfoten, men en god og solid spiller.
Jesper Isaksen (Kristiansund): 3-4
– En ung spiller for fremtiden. Midt på treet der også. Jeg har litt vanskelig for å definere han posisjonelt hvor han er best. Jeg tror han får det vanskelig med å spille seg inn.
Fitim Azemi (Vålerenga): 3
– Var god i Tromsø og god i Glimt før det. Han var god i Follo, men svak i Vålerenga. Han kommer til et Stabæk han kanskje skal bære litt. Han har vært dårlig i oppkjøringen og vært den som har skuffet meg mest. Han er nesten nede og vipper mot to, men han får tre. Han har ikke fungert riktig.
Se hele Indre bane her:
picture

Indre bane: Tounekti-gate, krav om handlingsnekt for enkelte klubber og feilslått solidaritet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame