• Se Brann - Rosenborg lørdag klokken 18:00 på discovery+
Det gjenstår 15 poeng å spille for i årets sesong, og til tross for at det kun er åtte poeng opp til Sandefjord, Odd og Tromsø, ser nedrykkskampen ut til å stå mellom en annen troika, nemlig Mjøndalen, Brann og Stabæk.
Etter at Stabæk sikret tre livsviktige poeng mot Haugesund søndag og Mjøndalen klarte å karre til seg ett poeng i Skien, maktet ikke Brann å få med seg noe fra Initility mot Vålerenga noen timer senere. Med det sendte Stabæk Brann under streken, og før helgens runde er det bæringene som er i førersetet om den viktige kvalikplassen.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
6 TIMER SIDEN
Slik ser det ut i bunnen av Eliteserien før runde 26:
14. Stabæk (-23) 21
15. Brann (-17) 20
16. Mjøndalen (-12) 19
Brann møter Rosenborg i Bergen lørdag kl. 18:00, samtidig som at Stabæk skal måle krefter mot Sarpsborg. Mjøndalen tar imot Viking på Consto Arena søndag kl. 17:00.

– Mjøndalen har alt å vinne

Bruntrøyene fra Nedre Eiker satte et støkk i publikum da de mot Kristiansund leverte festfotball og vant hele 5-0 på eget kunstgress. Mot Odd runden etter så det lenge ut til at det skulle gå motsatt vei for Mjøndalen, men til tross for massivt Odd-press og 2-0-ledelse, kom MIF tilbake og sikret 2-2.
Fire poeng på to kamper er altså fasit før søndagens hjemmekamp mot Viking.
– Det som er tydeligst i bunnstriden nå er at Mjøndalen har kviknet til. De så ut som en million mot Kristiansund, men det gjorde de ikke i Skien, sier Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud.
Eksperten tror Mjøndalen ender opp med å spille OBOS-ligafotball i 2022, men påpeker samtidig at Vegard Hansens gutter har en fordel i innspurten.
– Det som taler for at Mjøndalen skal klare dette er at de har vært i denne situasjonen før og at de vet nøyaktig hva som må til. De har også alt å vinne, men jeg tror ikke de klarer det til slutt, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Trodde han skulle få kjeft – ble tatt ut på landslaget

Stabæk tar følge

Heller ikke ekspertkollega Joacim Jonsson tror Mjøndalen klarer seg. Han mener Stabæk tar følge med bruntrøyene ned en divisjon.
– Det finnes ingenting som tilsier at de skal klare seg. Både Mjøndalen og Stabæk har vært svake over tid, og jeg klarer ikke å se noen spesielle lyspunkter i spillet, understreker svensken.
Ekspert Tor Ole Skullerud peker på mangelen på målscorere som Stabæks aller største problem.
– Det er for usikkert framover i banen for Stabæk. De har for få målscorere i laget, så jeg har vanskeligheter for å se hvem som skal skyte dem til ny kontrakt. Jeg tror dette blir et rotterace helt inn, forteller den tidligere Eliteserie-treneren.

Brann på kvalik

Eirik Horneland og Brann har kjempet med ryggen mot veggen gjennom hele sesongen. Poengfangsten har vært laber og de rødkledde bergenserne har enda ikke maktet å vinne to kamper på rad i Eliteserien i 2021.
Om få måneder får vi svaret på om Horneland gjør som Rikard Norling i 2014: Rykker ned til Norges nest øverste nivå.
  • Sulteforet på sykkel? Lørdagens UCI Track Champions League ser du eksklusivt på Eurosport 1, Eurosport.no og discovery+.
Med både Rosenborg, Bodø/Glimt og Molde igjen på de siste fem kampene har Brann et svært tøft kampprogram.
– Når du ser på kampprogrammet til Mjøndalen, så er det tøft (Viking, Strømsgodset, Sarpsborg 08, Vålerenga og Bodø/Glimt), men ikke tøffere enn det Brann har. Det kommer til å bli vanskelig for Brann fordi de har et såpass tøft program, men samtidig har de tre hjemmekamper, så det kan bikke i deres favør, forteller ekspert Tor Ole Skullerud.
– Jeg tror de har gode sjanser allerede mot Rosenborg i helgen, skyter han inn.
  • Se Brann - Rosenborg lørdag fra klokken 18:00 på discovery+
Saken fortsetter under videoen.

Kritisert av Bakke: – Kanskje må Geir hjem å få litt trøst

15. desember

Joacim Jonsson på sin side tror Branns seier kommer i siste serierunde.
– Brann slår Sarpsborg 08 12. desember og tar poeng i en eller annen kamp til. Det holder, slår han fast.
Uansett hvilket lag som ender på 14. plass, skal det kjempes om videre eksistens i Eliteserien i kvalikkampen på Intility Arena 15. desember. Der møter laget fra Eliteserien et av de lagene som ender mellom 3.- 6. plass i OBOS-ligaen.
Både Fredrikstad og Jerv er sikret topp seks, mens mer eller mindre halve ligaen kjemper om de resterende plassene.
  • Allerede lørdag braker OBOS-ligaen i gang igjen. Se Grorud - Åsane fra kl. 13:00 på discovery+
Sett denne?

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
6 TIMER SIDEN