Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertenes nedrykksdom: Dette laget sikrer kvalikplassen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 06/11/2021 klokken 11:20 GMT+1

Det knyter seg voldsomt til i bunnen av Eliteserien, og når vi nå skriver starten av november er det tre lag som ser ut til å kjempe en innbitt kamp til døra om den særdeles viktige kvalikplassen. Hvilket lag sikrer 14. plassen, og hvilke to lag må ta den tunge turen ned til OBOS? Ekspertene er samstemte.

Brann, Mjøndalen og Stabæk.

Foto: NTB

  • Se Brann - Rosenborg lørdag klokken 18:00 på discovery+
Det gjenstår 15 poeng å spille for i årets sesong, og til tross for at det kun er åtte poeng opp til Sandefjord, Odd og Tromsø, ser nedrykkskampen ut til å stå mellom en annen troika, nemlig Mjøndalen, Brann og Stabæk.
Etter at Stabæk sikret tre livsviktige poeng mot Haugesund søndag og Mjøndalen klarte å karre til seg ett poeng i Skien, maktet ikke Brann å få med seg noe fra Initility mot Vålerenga noen timer senere. Med det sendte Stabæk Brann under streken, og før helgens runde er det bæringene som er i førersetet om den viktige kvalikplassen.
Slik ser det ut i bunnen av Eliteserien før runde 26:
14. Stabæk (-23) 21
15. Brann (-17) 20
16. Mjøndalen (-12) 19
Brann møter Rosenborg i Bergen lørdag kl. 18:00, samtidig som at Stabæk skal måle krefter mot Sarpsborg. Mjøndalen tar imot Viking på Consto Arena søndag kl. 17:00.

– Mjøndalen har alt å vinne

Bruntrøyene fra Nedre Eiker satte et støkk i publikum da de mot Kristiansund leverte festfotball og vant hele 5-0 på eget kunstgress. Mot Odd runden etter så det lenge ut til at det skulle gå motsatt vei for Mjøndalen, men til tross for massivt Odd-press og 2-0-ledelse, kom MIF tilbake og sikret 2-2.
Fire poeng på to kamper er altså fasit før søndagens hjemmekamp mot Viking.
– Det som er tydeligst i bunnstriden nå er at Mjøndalen har kviknet til. De så ut som en million mot Kristiansund, men det gjorde de ikke i Skien, sier Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud.
Eksperten tror Mjøndalen ender opp med å spille OBOS-ligafotball i 2022, men påpeker samtidig at Vegard Hansens gutter har en fordel i innspurten.
– Det som taler for at Mjøndalen skal klare dette er at de har vært i denne situasjonen før og at de vet nøyaktig hva som må til. De har også alt å vinne, men jeg tror ikke de klarer det til slutt, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Trodde han skulle få kjeft – ble tatt ut på landslaget

Stabæk tar følge

Heller ikke ekspertkollega Joacim Jonsson tror Mjøndalen klarer seg. Han mener Stabæk tar følge med bruntrøyene ned en divisjon.
– Det finnes ingenting som tilsier at de skal klare seg. Både Mjøndalen og Stabæk har vært svake over tid, og jeg klarer ikke å se noen spesielle lyspunkter i spillet, understreker svensken.
Ekspert Tor Ole Skullerud peker på mangelen på målscorere som Stabæks aller største problem.
– Det er for usikkert framover i banen for Stabæk. De har for få målscorere i laget, så jeg har vanskeligheter for å se hvem som skal skyte dem til ny kontrakt. Jeg tror dette blir et rotterace helt inn, forteller den tidligere Eliteserie-treneren.

Brann på kvalik

Eirik Horneland og Brann har kjempet med ryggen mot veggen gjennom hele sesongen. Poengfangsten har vært laber og de rødkledde bergenserne har enda ikke maktet å vinne to kamper på rad i Eliteserien i 2021.
Om få måneder får vi svaret på om Horneland gjør som Rikard Norling i 2014: Rykker ned til Norges nest øverste nivå.
  • Sulteforet på sykkel? Lørdagens UCI Track Champions League ser du eksklusivt på Eurosport 1, Eurosport.no og discovery+.
Med både Rosenborg, Bodø/Glimt og Molde igjen på de siste fem kampene har Brann et svært tøft kampprogram.
– Når du ser på kampprogrammet til Mjøndalen, så er det tøft (Viking, Strømsgodset, Sarpsborg 08, Vålerenga og Bodø/Glimt), men ikke tøffere enn det Brann har. Det kommer til å bli vanskelig for Brann fordi de har et såpass tøft program, men samtidig har de tre hjemmekamper, så det kan bikke i deres favør, forteller ekspert Tor Ole Skullerud.
– Jeg tror de har gode sjanser allerede mot Rosenborg i helgen, skyter han inn.
  • Se Brann - Rosenborg lørdag fra klokken 18:00 på discovery+
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kritisert av Bakke: – Kanskje må Geir hjem å få litt trøst

15. desember

Joacim Jonsson på sin side tror Branns seier kommer i siste serierunde.
– Brann slår Sarpsborg 08 12. desember og tar poeng i en eller annen kamp til. Det holder, slår han fast.
Uansett hvilket lag som ender på 14. plass, skal det kjempes om videre eksistens i Eliteserien i kvalikkampen på Intility Arena 15. desember. Der møter laget fra Eliteserien et av de lagene som ender mellom 3.- 6. plass i OBOS-ligaen.
Både Fredrikstad og Jerv er sikret topp seks, mens mer eller mindre halve ligaen kjemper om de resterende plassene.
  • Allerede lørdag braker OBOS-ligaen i gang igjen. Se Grorud - Åsane fra kl. 13:00 på discovery+
Sett denne?
picture

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame