Bodø/Glimt er allerede godt i gang med feiringen av et etterlengtet gull. Det er fortsatt spenning om medaljeplassene bak der igjen, men det er i bunnen av tabellen det for alvor bites negler.
Aalesund ser ganske så fortapte ut, men kan Mjøndalen sende naboene Strømsgodset ned i OBOS-ligaen? Og hvem tar kvalikplassen? Kan Brann gå på samme smell som i 2014, da det ble et pinlig nedrykk etter kvalifisering?
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
19 TIMER SIDEN
Vi har bedt Eurosports eksperter spå hvordan nedrykksstriden ender. Se deres tips lengre nede i saken.

Dette er status i bunnen av Eliteserien akkurat nå:

Alle lagene har fem kamper igjen å spille.
10. Sarpsborg 08 - 28 poeng
11. Brann - 28 poeng
12. Sandefjord - 28 poeng
13. Start - 25 poeng
14. (playoffplass) Strømsgodset - 24 poeng
15. (nedrykk) Mjøndalen - 20 poeng
16. (nedrykk) Aalesund - 11 poeng
Med det utgangspunktet spår Eurosports eksperter at nedrykksstriden ender slik:

Tor Ole Skullerud:

16. Aalesund
15. Mjøndalen
14. Start
– Det er veldig mange innbyrdes oppgjør på slutten mellom de involverte lagene. De blir avgjørende. Det er vanskelig å spå, men jeg velger å stå ved det jeg har stått ved hele sesongen, sier Skullerud.
Mjøndalen har fem poeng opp til trygg plass. Det blir for mye, tror han.
– De har noen hjemmekamper de kan ta poeng i, men man må helst ha over 30 poeng for å komme helt unna. Det ser vanskelig ut. Da skal de fort ta elleve poeng av 15. Det er tøft og litt for langt unna.
I tillegg tror den tidligere Strømsgodset-treneren at hans gamle klubb Godset sender Start ned på kvalikplass.
– Start skal til Mjøndalen og har Brann hjemme. De har en del kamper man kan tenke de har mulighet i. Om det bli Start eller Godset er ikke lett å si, men det står først og fremst mellom de to.

Joacim Jonsson:

16. Aalesund
15. Mjøndalen
14. Sarpsborg 08/Strømsgodset
Også Jonsson føler seg trygg på at det blir for langt opp for Mjøndalen å karre seg opp fra den direkte nedrykksplassen. Kvalikplassen er imidlertid litt vanskeligere å forutse.
– Per nå er det Strømsgodset og Sarpsborg 08 som ser svakest ut. Sarpsborg har det tøffeste programmet, men er foran Godset på poeng.
Jonsson tror Start klarer seg. Laget ligger på den helt trygge 13. plassen etter to strake seiere. Eksperten tror mogså utgangspunktet før sesongen kan slå dårlig ut mentalt for Sarsborg og Godset.
– Sarpsborg og Godset ventet nok ikke kvalik før sesongen, mens Start og Sandefjord ventet å være der nede med kniven på strupen Mange forventet heller at Sarpsborg og Godset skulle havne litt i ingenmannsland. Nå er begge inne i en fryktelig dårlig trend.
Jonsson mener også Eliteserie-laget som må spille kvalik mot OBOS-ligamotstand bør grue seg.
– I utgangspunktet er man jo et bedre lag når man kommer fra Eliteserien, men motstanderen fra OBOS-ligaen kommer fra en sesong med positiv trend. I år skal det også spilles på nøytral bane over én kamp. Det er stor fordel for OBOS-ligalaget.
Se siste Indre Bane her:

Brann mot LAN, Glimts veiskille og nedrykksnerver

Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
I GÅR PÅ 13:39