MOLDE (eurosport.no):
Magnus Wolff Eikrem viste i den halvtimen han fikk spille mot Start hvor sentral han er i Molde-laget, men den smertefulle akillesen hans skaper hodebry hos den regjerende seriemesteren. Nå skal han til Olympiatoppen for utredning.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Moldes maestro ble overraskende tatt av banen etter 68 minutter på stillingen 1-2 mot Bodø/Glimt i toppkampen for halvannen uke siden, og siden har den vonde akillessenen holdt Magnus Wolff Eikrem ute av startoppstillingen de tre siste kampene.
Mot VIF fikk han drøyt 20 minutter som innbytter, han var ikke med til tapet mot Sandefjord lørdag og det holdt med en knapp halvtime mot Start i går.

Bekymring før Europakvalik

Det er ikke godt nytt for Molde som snart skal ut i Europacup-kvalifisering, trekningen til 1. kvalikrunde i Champions League er på søndag.
– Jeg trente for første gang på seks dager i går og kjenner det igjen nå, så det er ofte ikke bra, sier Eikrem til Eurosport om skadesituasjonen.
– Hva betyr det for mandagen mot Brann?
– Jeg håper jeg kan spille.
Totalt står han med kun 706 spilte minutter i Eliteserien i 2020, av 1170 mulige. Tidligere i sesongen har diabetesen også hemmet midtbanespilleren noe, men han anser seg nå som helt frisk og fin foruten akillesen. Det å ikke kunne trene for fullt er derimot ikke optimalt inn i en viktig måned for MFK.
– Kroppen kjennes veldig bra, men jeg sliter med akillesen. Vi skal prøve å få treffe noen så snart som mulig, for det er ikke veldig bra, sier Eikrem.
(Saken fortsetter under videoen).

Aursnes om Toulouse-overgangen: – Man vil jo selvfølgelig sitte igjen med mest mulig

Til Oslo for behandling neste uke

Mer spesifikt skal Eikrem neste uke, etter Brann-kampen, til Oslo for konsultasjon hos Olympiatoppen-lege Thomas Torgalsen. Den erfarne legen har jobbet med idrettsskader siden 1994, med herrelandslaget i håndball siden 2001 og er medisinsk ansvarlig for Norges tropp til sommer-OL.
– Magnus kan leve med akillesen slik den er nå, men vi ønsker å få utredet det ordentlig, parallelt med at han spiller fotball. Det er flinke folk på Olympiatoppen som hjelper oss, så neste uke skal han til Thomas Torgalsen, sier Moldes fysisk ansvarlig, Lars Håvard Sæbø, til Eurosport på Aker stadion torsdag.
Eikrem, som fyller 30 år 8. august, hadde smerter i samme akilles i fjor høst.
– Det er ofte sånn med seneplager, det er ikke noe du blir helt kvitt, men det er borte i perioder og så kommer det tilbake. Det har vært mye for spillerne etter oppstarten igjen som har gitt ekstra belastning, sier Sæbø.
– Du sier det er noe han kan leve med, men nesten en uke uten trening og ingen starter i tre kamper på rad er vel ikke det?
– Ikke på lang sikt, det er det ikke. Det er en belastningsproblematikk, så vi må balansere både trening og kamp i samråd med trenerteamet, som er de som bestemmer til enhver tid, svarer Sæbø.
(Saken fortsetter under videoen).

Moe spøkte om Eikrems legebesøk: – Har bedt han lyve for ham

Tar grep

Molde-trener Erling Moe vil naturligvis ha sin beste mann helt 100 prosent klar, men er likefullt i det humørfylte hjørnet på spørsmål om nøkkelspillerens helse.
– Jeg har ringt den spesialisten og sagt at han skal lyve til han, så det går bra, ler Erling Moe på spørsmål om Eikrems problem.
– Jaha, hva skal han lyve om?
– Si at han er god. Nei da, vi skal sjekke det opp skikkelig. Det er noe lignende Magnus hadde på høsten i fjor høst om jeg ikke tar helt feil. På 100 prosent vet vi at han er en fantastisk Magnus, så trenger han å være der oppe hvis vi skal få det beste ut av ham, sier MFK-sjefen.

Skulle spille gjennom Moström

Like etterpå kom Eikrem og Ola Brynhildsen inn og avgjorde kampen da Start ga fra seg mye rom og etter hvert så prega ut av den harde jobbingen i første omgang. De gulsorte hadde også en dag mindre hvile i beina enn Molde.
– Det ble veldig bra etter hvert, jeg syns vi sliter ganske lenge. Vi tror kanskje vi er litt bedre enn det vi er. På slutten jobber vi hardt og spiller slik vi kan, og da blir det bra. Jeg så da jeg kom inn på 2-0 at det her kom det til å bli kjekt som bare det, oppsumerer Eikrem.
Han kronet en strålende halvtime med å sette inn en perle av en scoring fra drøyt 20 meter.
– Jeg skal slå gjennom Moa, egentlig, kommenterer han og viser til lagkompis Mathias Moströms som er på vei gjennom Start-forsvaret i situasjonen.
– Hva er deiligst, tre gjennom Moa eller score selv?
– Moa er alltid fint å finne, men fint mål, det er gode løp rundt meg og det var deilig å komme i gang igjen og sette den, smiler Eikrem.
Se høydepunktene fra Moldes nedsabling av Start på Aker stadion.

Se høydepunktene: Molde - Start 5-0

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38