• Se Brann – Rosenborg søndag 20.30 på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
– Dette er fotballens og trenerrollens vesen. Du er nødt til å vinne fotballkamper for å få lov til å fortsette som trener.
Det sier Nils Arne Eggen på telefon med Eurosport fredag formiddag.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
20 TIMER SIDEN
I Trondheim har daglig leder Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng akkurat møtt pressen på Lerkendal, for å informere om Eirik Hornelands avgang som trener.
RBK-nestoren presiserer at hans rolle i dag er som samtalepartner for klubben, og at han derfor ikke vil mene for mye i mediene. Senest tirsdag hadde han en prat med Horneland, og Eggen sier han håpet og trodde at RBK og haugalendingen skulle slå tilbake mot Glimt i går.

– Jeg tror alltid Rosenborg vinner inntil det motsatte bevist. Det handler om tilhørigheten til klubben. Jeg har tross alt vært der i 60 år. Så jeg ønsket jo av alle mine hjerter – jeg mener jo jeg har fler jeg, vet du – at vi skulle vinne i går. Det håper jeg hver gang, det. Og det var en 30 minutters periode der det var veldig bra, men da var vi ti mann, fortsetter RBK-legenden.
– Eirik og jeg har et godt forhold. Og selve situasjonen har han håndtert bra. Men som hovedansvarlig for produktet, så er det prestasjonen som er avgjørende, og den har ikke vært god – hverken i fjor eller i starten i år. Men unntak av en periode i fjor, og at man endte som nummer tre, det er bra.

– Men jeg tror det var en fornuftig avgjørelse av Eirik og. Man må tenke på at man opplever det ganske dramatisk og personlig, det han har stått i, sier Eggen og runder av:
– Nei, nå sier vi at det holder der.

RBK-ekspertens brutale dom – mener Hornelands plan er «umulig» å gjennomføre

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
21 TIMER SIDEN