Populære sporter
All sport
Vis alt

Dyster hjemmestatistikk etter første runde: – Ganske unikt

Helene Fineide

Oppdatert 20/06/2020 klokken 18:26 GMT+2

Eliteseriens første åtte kamper resulterte i en runde helt uten hjemmeseiere, en knallsterk bortestatistikk og flere topplag som fikk slite mot gjestene.

Rosenborg - Kristiansund

Foto: Eurosport

Tidligere Start-trener og Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal finner det hele noe overraskende, men peker først og fremst på mangelen av publikum på stadion som en mulig årsak til statistikken.
– I utgangspunktet er det jo en fordel å spille på hjemmebane, så jeg må si jeg ble litt overrasket.
– Mye av årsaken ligger nok i at det naturlige trykket som følger hjemmelaget fra publikum ikke er der. Den selvtillitten og ekstra stå-på-viljen som kommer av publikum er ikke til å kimse av, sier Rekdal.

Flere borteseiere i år

Til tross for en spesiell serieåpning på mange måter, så tror ikke Rekdal bortestatistikken fra første runde vil være en vedvarende trend.
– Jeg vil se et par runder til før jeg uttaler meg på det. Jeg tror nok vi vil nok se en hyppigere forekomst av borteseiere i år, men jeg tror ikke vi vil se det i like stor grad som i første serierunde. Det ville i hvert fall vært veldig overraskende, avslutter Rekdal.

Paralleller til Tyskland

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener første serierunde var spesiell, og drar paralleller mellom serieåpningen her til lands og til tyske Bundesliga.
– Nå var det jo ganske unikt at det ikke ble en eneste hjemmeseier i første runde, samtidig tror jeg akkurat det var litt tilfeldig, sier Jonsson.
– Men ser vi til Tyskland og Bundesliga som startet litt før Eliteserien, så hadde også de en lignende statistikk med betydelig mindre hjemmeseiere i de første rundene.

– Får ikke det siste pushet

Jonsson mener som Rekdal at mangelen på fulle tribuner og et publikum i ryggen er en vesentlig årsak til den dystre hjemmestatistikken.
– Hjemmelaget får ikke det siste pushet som de vanligvis får fra publikum, og som kan være avgjørende i en kamp.
– Første runde var overraskende og litt tilfeldig, men jeg tror absolutt det vil bli færre hjemmeseiere i årets sesong, sier Jonsson.
picture

Lanserer VIF-spiller som mulig Fantasy-kupp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame