• Tirsdag avsluttes Eliteserie-sesongen 2020. Lad opp til siste serierunde fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og Dplay – sikre deg tilgang her!
Bodø/Glimt endte til slutt på elleville 81 poeng, 103 scorede mål og en målforskjell på 71 etter 30 spilte serierunder i 2020.
Det helgule godstoget fra Nordland gasset gjennom en helt strålende sesong anført av lokfører Kjetil Knutsen og mannskapet bestående av blant annet Aasmund Bjørkan og Morten Kalvenes. For spillerne ute på banen har 2020 også virkelig gått på skinner, i det som muligens er den aller største bragden i norsk fotballs historie.
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
4 TIMER SIDEN

– Det må være et veldig bra tilbud

Trenerteamet i Bodø/Glimt har fått en kapteinsduo, som for få år siden ønsket å slutte med fotball og forlate klubben, til å kjempe side om side for så å til slutt løfte pokalen på et forblåst podium på ærverdige Aspmyra stadion. Patrick Berg og Ulrik Saltnes tar tydelig rørt da de begge to endelig kunne slippe jubelen løs sammen etter kampen mot Viking lørdag kveld.
I likhet med de to Glimt-kapteinene er også Fredrik André Bjørkan en av de flere lokale guttene på dette gullaget. Prestasjonene til 22-åringen på venstrebacken til Bodø/Glimt har ikke gått upåhaktet hen i fotballverden, og så seint som i denne uken skrev blant annet Avisa Nordland at opp til tre Premier League-klubber snuser på bodøværingen.
– Ja, det er klart at når man spiller artig og god fotball, så kommer dukker det opp muligheter, sa Bjørkan til Eurosport etter Viking-kampen, da han fikk spørsmål om interessen.
Det er alikevel tydelig at Fredrik André Bjørkan ikke stresser med å dra fra Bodø/Glimt med det første.
– Det må være et veldig bra tilbud om vi skal forsvinne fra dette her. Sånn som vi har det med denne gjengen her...ja, det er helt fantastisk, fortsatte en svært stolt og preget venstreback.
20. november skrev VG at Bodø/Glimt godtok et bud på Fredrik André Bjørkan fra den greske storklubben Olympiakos like før sommervinduet stengte, men at det ikke ble nok tid til å sluttføre de siste detaljene i avtalen.
Saken fortsetter under videoen.

Fyrverkeri og gullfeiring – her løfter den suverene seriemesteren pokalen

Ikke hørt om Premier League-interessen

Mens Fredrik André Bjørkan har gjort sine saker svært bra i den bakre fireren – stort sett sammen med Marius Lode, Marius Høibråten og Alfons Sampsted, har det ikke stått på manglende prestasjoner framover på banen.
Med to danske drenger, som etter 30 Eliteserie-kamper står med totalt 72 (!) målpoeng til sammen, er det liten tvil om at også Kasper Junker og Philip Zinckernagel har fått hårene til å reise seg på ryggen til samtlige Glimt-supportere denne sesongen.
Superduoen er også brennhete utenfor banen. I likhet med venstreback Bjørkan skal også flere Premier League-klubber stå klare for å sikre seg Kasper Junker. Det skriver blant annet nettstedet teamtalk.com.
– Det skjønner jeg svært godt! Det er full fortjent, skjøt rekkekamerat Philip Zinckernagel inn, før Junker svarte:
– Det har jeg ikke hørt om. Jeg reiser hjem til Danmark i morgen, så får vi se hva som skjer, fortalte en kald og smilende Junker til Eurosport etter kampslutt på Aspmyra lørdag.
Senere på kvelden hintet superspissen om at han muligens blir i Bodø/Glimt også neste sesong.
– Det ser ut som jeg blir i Glimt. Jeg har en avtale på to år, og jeg er glad for å være her. Det er det jeg kan si nå, sa Junker til NRK.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Overraskes med det synlige beviset av lagkameraten

Zinckernagel: – En stor beslutning

For Philip Zinckernagel sin del, så er det mye som tyder på at kampen mot Viking var poengkongens siste i Bodø/Glimt-drakt. Kontrakten til 26-åringen løper ut ved årsskiftet, og dansken er dermed bosmanspiller om under to uker.
– Var dette et farvel med Bodø/Glimt?
– Det er et godt spørsmål. For å være ærlig, så har jeg ikke tatt beslutningen enda. Det er en stor avgjørelse, svarte Zinckernagel.
– Jeg er utrolig takknemlig for den tiden jeg har hatt i Glimt, så får vi bare se hva neste år bringer, la han til.
Ifølge Nettavisen skal klubber som Istanbul Basaksehir, Fortuna Düsseldorf og Heerenveen ha Zinckernagel på blokken, i tillegg til at dansken selv har nevnt klubber som Malmö og FC København til Eurosport. Flere medier har skrevet at også Rosenborg har hatt vingen – som etter kampen mot Viking ble kåret til årets spiller i Eliteserien – på blokken en god stund.
Zinckernagel har derimot understreket at om han blir værende i Norge, så er sjansen størst for at han spiller med helgul drakt i 2021.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt avsluttet sesongen med stil

Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
I GÅR PÅ 20:53
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
I GÅR PÅ 20:51