ÅLESUND/OSLO (Eurosport.no):
– Det er vanskelig å ikke bli kompis med Gudmund. På kort tid så har vi blitt gode venner.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Det sier Aalesund-keeper Andreas Lie til Eurosport om sin nye keeperkollega Gudmund Kongshavn. For duoen som skal kjempe om å bli Lars Bohinens førstevalg denne sesongen fant tonen fra start.
– Vi har det veldig fint både på trening og ellers. Det gjør det mye artigere å på på jobb, så tror jeg det også er bra for å utvikle seg best mulig, sier Kongshavn.
Se intervjuet med keeperduoen her (saken fortsetter under):

Dette sier de om keeper-duellen

Årets keeper i OBOS-ligaen

Den tidligere Tromsø-keeperen står overfor en stor utfordring da han skal forsøke å danke ut Lie, som i fjor storspilte da tangotrøyene rykket opp fra OBOS-ligaen med stil.
– Andreas har jo vært her i mange år, men sånn er jo fotballen - spillere drar litt hit og dit. Jeg var i jo i Tromsø en stund, så det blir jo en omstilling for min del, sier Kongshavn.
– Det har kommet inn ny keeper hvert eneste år de siste fem årene. Det har gått greit så langt, men det er klart Gudmunds ankomst vil bidra til å pushe meg. Han er en god keeper, sier Lie.
AaFK-trener Lars Bohinen mener også Kongshavns ankomst vil være nyttig for fjorårets beste keeper i OBOS-ligaen.
– Han tok den utfordringen ganske fint, og jeg tror han trenger det også. Blir du komfortabel for lenge så slutter du å stille krav til deg sjøl og vet at du får spille nær sagt uansett, og det er ingen som utvikler seg i en sånn situasjon.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette forlanger Helland av RBK i 2020: – Det er kravet uansett

– I mine øyne skal jeg spille

Men inntil videre er Lie fortsatt klubbens førstevalg mellom stengene.
– Andreas er førstekeeper, det er status per i dag. Det er primært fordi Gudmund har slitt litt med skader og ikke vært i trening på en liten stund. Det viktigste for Gudmund er å komme inn i en normal, god treningshverdag og holde seg skadefri – da er han en utfordrer, sier Bohinen.
– Samtidig har Andreas trent bedre enn han har gjort på vinteren så lenge jeg har vært her, så han har vært god. Så det er en reell konkurranse der, men den er avhengig av at Gudmund kommer seg ordentlig opp og kjøre, fortsetter AaFK-sjefen.
Selv er Lie klar på hva han tenker om situasjonen.
– I mine øyne skal jeg spille, og Gudmund har sikkert lyst til å spille selv. Så blir det en fight og opp til treneren å bestemme.
– Sånn vil det alltid være, også i andre deler av laget. Det er ingen dramatikk i det – sånn det er å holde på med idrett på høyt nivå, svarer Kongshavn.

Fokus på det defensive

Begge er klare på hva som må være klubbens førsteprioritet for å kunne etablere seg i Eliteserien.
– Det blir jo tøffere enn i fjor, vi vil bli testet på en helt annen måte. Fokuset kommer til å ligge på defensiv struktur, iallefall til å begynne med. Grunnmuren er defensiv trygghet, så må det offensive komme som et resultat av det, sier Lie.
– Vi har gode spillere offensivt, så får vi på plass en god defensiv struktur kan det bli meget bra. Så får vi se hva som skjer når det braker løs. Det blir deilig, smiler Kongshavn.
AaFKs serieåpning mot Molde kan du se på Dplay og TVNorge tirsdag 18.00. Få tilgang her!

Slik beskriver Rosenborg-profilene «tidenes lengste sesongoppkjøring»

OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04