Trolig lagoppstilling (4-2-1-3):A. LindeK. Haraldseid – M. Bjørnbak – V. Forren– K. HaugenE.Hussain – F. AursnesM.W. EikremE. Hestad – L. James – O.Omoijuanfo

Joacims blogg
Isfront og exit: En av de merkeligste treneravgjørelsene i norsk fotball på lang tid
13/11/2020 PÅ 16:59

Keeper - 5Andreas Linde er en av Eliteseriens aller skarpeste burvoktere. Han har ingen direkte svakheter. Har et høyt lavestenivå, og til tross for sin unge alder, er det sjelden han gjør noen store blemmer. Er fortsatt ung og under utvikling. Bak seg har han belgiske Alex Craninx, som i 2019 viste at han er klar til å ta over den dagen Linde blir solgt videre. Et av seriens absolutt beste keeperpar.Forsvar - 4Molde har styrket seg på backsiden med Holmgren Pedersen og Kitolano og har nå dobbel dekning på den posisjonen. Det blir dog trolig fjoårets backpar Haugen og Haraldseid som er førstevalgene ved seriestart. Stian Gregersen er tilbake fra utlån, men man har mistet viktige Ruben Gabrielsen på midtstopperplass og jeg mener Molde er svekket her. Vi så i fjorårssesongen hvor viktig han var. Trolig blir det Forren og Bjørnbak som legger beslag på stopperplassene, men begge de må opp et hakk, spesielt Forren. Skal Molde konkurrere i Europa, mener jeg at en stopper med tempo bør inn.Midtbane - 5Her finnes det en haug av gode spillere, og Erling Moe kan bare velge og vrake. Molde har fått beholde hele sin midtbane og det betyr kontinuitet i et ledd som var seriens beste i 2019. Jeg tror det blir samme treer som man brukte under høsten med Hussain, Aursnes og Wolff Eikrem. I bakhånd finnes Sjølstad og Ellingsen på de dype midtbaneposisjonene og i den fremskutte rollen har Molde en haug av klassespillere å velge mellom. Jeg synes dog den mangler litt tempo for å få en sekser på terningen. Tempoet holder i massevis for Eliteserien, men vi så i Europa foregående sesong at de ble straffet på det området.Angrep - 6Leke James scoret 17 mål i fjor og rykter sier at han ser enda skarpere ut denne sesongen. Ohi scoret 15. Han har riktignok vært mye skadd i oppkjøringen, men ventes straks tilbake. Eirik Ulland Andersen kan sees som en ny spiller, det samme kan Tobias Christensen som kom i fjor høst. Legg til at Molde har Moström, Knudtzon, Hestad og Bolly som også som kjemper om en kantposisjon. Summen av dette er Eliteseriens aller skarpeste angrep og de har så mange strenger å spille på at det er svært vanskelig for motstanderne å forholde seg til.

Treneren - 5: Erling MoeViste i 2019 at han tålte livet i rampelyset også. Med en stoisk ro førte han Molde til et overlegent seriegull. De taklet flere ulike kampbilder og spilte en underholdende fotball. I år skal han forsvare noe, men Moe vil også takle den oppgaven. Nøkkelspilleren: Magnus Wolff EikremHar slitt med å etablere seg ute i Europa, tempoet har tatt ham, det så vi også i fjorårets Europa-spill. Men i Norge er han en ener, strålende forståelse for spillet og en pasningsfot som vil åpne opp forsvaret til lag som legger seg bakpå. Han dikterer spillet for Molde og blir kanskje enda viktigere i 2020, da Molde vil møte enda mer defensive motstandere. Gjennombruddet: Marcus Holmgren PedersenDen tidligere Tromsø-spilleren har det meste som skal til for å bli neste eksport fra Molde. Han har tempo og ballferdigheter som tilsier at han kan bli en av landets beste backer. I Molde vil han også få tid på seg til å ta de neste stegene, samtidig som jeg også tror han får rikelig med spilletid allerede denne sesongen.

Salgsobjektet: Leke James
En hel drøss av salgsobjekter i Molde, og jeg vet Leke vært ute tidligere og mislyktes. Men det han leverte etter skade i fjor og hvordan jeg hører rapporter på han nå, må jeg sette han på denne listen. Han er en spiss som har det aller meste på dette nivået og scorer han nærmere 10-12 mål til sommeren er jeg redd Molde er en spiss mindre når høstsesongen starter.

Undervurdert: Kristoffer Haugen
Venstrebacken går litt under radaren og havner ofte i skyggen av sine mer meritterte lagkamerater. Haugen har utviklet seg til en av seriens beste venstrebacker. Han er solid både defensivt og offensivt og har i tillegg et svært presist venstrebein.

Drømmespilleren: Marius Lode
Molde er mer eller mindre komplett med norske mål, men jeg savner en stopper etter at Ruben Gabrielsen forlot dem. De har hentet fra Glimt med hell tidligere og raske Lode hadde komplementert denne troppen på en utmerket måte.

X-faktoren: Magnus Wolff Eikrem
Også her finnes det mange alternativer, men det er umulig å se vekk fra Eikrems hovmesterblikk. Ingen har samme oversikt ute på banen i norsk fotball.

Overgangsvinduet:
Molde er i forkant på det aller meste også når det gjelder overgangsvinduet. De har beholdt de fleste av sine nøkkelspillere. Samtidig som de henter to kommende stjerner på backene. Disse vil få tid til å spille seg gode, takket være at det finnes rutinerte og solide spillere på deres posisjoner. Gabrielsen er et tap og han mener jeg bør erstattes. Vi så i fjor hvordan forsvaret var uten han. Kanskje en temposterk midtbanespiller i tillegg.

Sesongen:
Moldes fjorårssesong sto til 20 i stil og ingenting tilsier at 2020 blir noe dårligere. Per i dag er klubben et hestehode foran sine konkurrenter og når troppen er så bred, er det lite som tilsier at det ikke blir gullfeiring på Aker Stadion også denne sesongen. Det store spørsmålet er om de klarer å ta Europa med storm også. Jeg mener de savner litt tempo i forsvars- og midtbaneleddet til å gjøre det.

Får vi se dette igjen i 2020?

Molde avsluttet sesongen med nok en seier – her løfter de pokalen

Joacims blogg
Her mener eksperten Godset har sviktet: – Må steppe opp!
07/11/2020 PÅ 12:21
Joacims blogg
Derfor har Branns ansettelse av Horneland drøyet
15/10/2020 PÅ 13:32