Populære sporter
All sport
Vis alt

Dro til Tyskland som 17-åring – nå prøvespiller han for Eliteserie-klubb

Publisert 30/07/2022 klokken 12:35 GMT+2

Prøvespillere kommer og går litt gjennom sommermånedene hos Eliteserie-lagene, så også hos Sarpsborg 08. I juli har tidligere Brann-unggutt Sander Christiansen (21) trent med sarpingene, og vestledningen håper at oppholdet ikke blir av det kortvarige slaget.

Den tidligere Brann-ungutten er imponert: – Trenger ikke mer enn det

  • Se Sarpsborg 08 - Lillestrøm søndag fra klokken 15:00 på discovery+ og Eurosport Norge
SARPSBORG (Discovery):
– Jeg trente med laget i forrige uke, fra onsdag til lørdag, så fikk jeg beskjed om å bli med en uke til. Det var utrolig kjekt.
Det sier bergenser Sander Christiansen som i disse dager er å se på treningsfeltet til Sarpsborg 08. Til tross for at midtbanespilleren kun er 21 år gammel, kan han vise til en fire års periode i tysk fotball. Christiansen forlot nemlig Brann til fordel for U19-laget til Borussia Mönchengladbach i 2018, 17 år gammel.
Oppholdet i Gladbach bestod av lite spilletid, og kontrakten med tyskerne løp ut 30. juni 2022 – en avtale partene var enige om å ikke forlenge.
Ifølge Aftenposten returnerte Sander Christiansen til Norge allerede etter siste serierunde 14. mai, og har siden da trent med både Brann og Åsane.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Skjebnekamp for nyklubben: – For sent å rive kontrakten nå

Håper på kontrakt

Nå har midtbanemannen altså ikledd seg Sarpsborg 08-klær.
– Det er et bra opplegg her. Spennende og bra treninger, og formen føles veldig fin, understreker Christansen overfor Discovery.
Det er ikke bare solskinnet som har satt sitt preg på Sarpsborg by denne onsdagen, for også lyser opp – spesielt når han får spørsmål om han har lyst til å fortsette karrieren i Solbyen.
– Jeg har lyst til å bli med i denne gruppa og dette prosjektet her, det er helt sikkert, men jeg vet ikke når jeg får svar på det. Sarpsborg 08 spiller en veldig attraktiv og fremoverlent fotball, samtidig som at det er en rolig by med fint vær. Jeg trenger ikke mer enn det, smiler prøvespilleren.

Mye interesse

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først meldte om at den tidligere Brann-unggutten var på prøvespill i Sarpsborg. Avisen skrev at både Sander Christiansen og finske Timo Stavitski (23) trente med klubben, men at sistnevnte ikke fikk forlenget prøvespillet.
Eliteserie-klubben er derimot ikke den eneste klubben som er interessert i Christiansens tjenester. Ifølge Aftenposten har det ikke kommet noen konkrete tilbud på bordet, men det skal være klubber i Belgia, Nederland og Skandinavia som er interesserte.
– Jeg ønsker en stabil hverdag, og å spille for en klubb som ønsker meg og som har planer for meg, sa Christiansen til avisen i slutten av mai.
Christiansen har en rekke aldersbestemte landskamper under beltet. Tilsammen har det blitt 29 kamper med flagget på brystet, inkludert spill på G15, G16, G17 og G18.
Så du denne?
picture

Kommer med etterlengtet beskjed: – Har vært grusomt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame