Populære sporter
All sport
Vis alt

Dro til England som 16-åring – nå signerer han for Eliteserie-klubb

Eirik Fure

Oppdatert 25/05/2020 klokken 11:52 GMT+2

Kornelius Normann Hansen (19) gleder seg til å få sjansen i Eliteserien.

Kornelius Normann Hansen

Foto: Scanpix

Overgangen bekreftes på Stabæks hjemmeside. Avtalen er ut 2022-sesongen.
Normann Hansen ble del av Southampton-akademiet som 16-åring. Han kom til Premier League-klubben fra Fram Larvik. Der har han vært de siste tre årene. Nå går turen hjemover.

Ser frem mot voksenfotball

Kontrakten hans med Southampton gikk ut. Da ringte Stabæks assistenttrener Petter Belsvik.
– Han sa de ville ha meg her. Da var det en god mulighet for meg å få voksenfotball i noen år, sier han til klubbens hjemmeside.
Hansen spilte under Belsvik i Fram Larvik.
– Det har vært en fantastisk reise som jeg har heldig å være med på. Jeg startet i Fram og hadde ikke tenkt at jeg skulle spille i England. Det var en stor drøm, sier han.
– Jeg håper jeg har fått noe ut av disse årene og kommer tilbake til Norge for å vise det, sier Hansen.

Offensiv trussel

Stabæks nye mann er en offensiv spiller som kan bekle flere posisjoner. Sportssjef Torgeir Bjarmann er glad for at stortalentet valgte Stabæk.
– Han kan spille alt fremover egentlig. Begge kanter, nummer ti eller toppspiss. Han bekler de fleste rollene, sier Bjarmann til Eurosport.no.
Kanskje får Nadderud-publikummet også en ny favoritt.
– Det er en spiller med mye energi. Han har bra fart og kan være en spiller mange synes det er ålreit å se på. Hans ambisjoner passer bra med å komme til Stabæk. Jeg tror det er et fornuftig valg av spilleren, sier han.
Bjarmann mener det er fint å få et nytt norsk stortalent inn i klubben få dager etter at Ola Brynhildsen gkkk til Molde.
– Det passet bra med at Ola gikk ut. De er ikke like spillertyper, Kornelius er to år yngre, men det var en liten baktanke siden vi slapp Ola i forrige uke. Det er en spiller mange har oversikt over.
Stabæks sportslige leder sier at det er opp til Janne Jönsson å ta ut laget, men at Hansen er der for å konkurrere om en plass, selv om nysigneringen kanskje trenger litt tid på å tilpasse seg.
Bjarmann legger til at de gjerne skulle hatt inn et par spillere til for breddens skyld med tanke på det tette kampprogrammet som venter, men at de i enkeltkamper er veldig godt rustet.
  • Husk at du ser Stabæk og de andre Eliteserie-lagene på Dplay
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame