Overgangen bekreftes på Stabæks hjemmeside. Avtalen er ut 2022-sesongen.
Normann Hansen ble del av Southampton-akademiet som 16-åring. Han kom til Premier League-klubben fra Fram Larvik. Der har han vært de siste tre årene. Nå går turen hjemover.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
6 MINUTTER SIDEN

Ser frem mot voksenfotball

Kontrakten hans med Southampton gikk ut. Da ringte Stabæks assistenttrener Petter Belsvik.
– Han sa de ville ha meg her. Da var det en god mulighet for meg å få voksenfotball i noen år, sier han til klubbens hjemmeside.
Hansen spilte under Belsvik i Fram Larvik.
– Det har vært en fantastisk reise som jeg har heldig å være med på. Jeg startet i Fram og hadde ikke tenkt at jeg skulle spille i England. Det var en stor drøm, sier han.
– Jeg håper jeg har fått noe ut av disse årene og kommer tilbake til Norge for å vise det, sier Hansen.

Offensiv trussel

Stabæks nye mann er en offensiv spiller som kan bekle flere posisjoner. Sportssjef Torgeir Bjarmann er glad for at stortalentet valgte Stabæk.
– Han kan spille alt fremover egentlig. Begge kanter, nummer ti eller toppspiss. Han bekler de fleste rollene, sier Bjarmann til Eurosport.no.
Kanskje får Nadderud-publikummet også en ny favoritt.
– Det er en spiller med mye energi. Han har bra fart og kan være en spiller mange synes det er ålreit å se på. Hans ambisjoner passer bra med å komme til Stabæk. Jeg tror det er et fornuftig valg av spilleren, sier han.
Bjarmann mener det er fint å få et nytt norsk stortalent inn i klubben få dager etter at Ola Brynhildsen gkkk til Molde.
– Det passet bra med at Ola gikk ut. De er ikke like spillertyper, Kornelius er to år yngre, men det var en liten baktanke siden vi slapp Ola i forrige uke. Det er en spiller mange har oversikt over.
Stabæks sportslige leder sier at det er opp til Janne Jönsson å ta ut laget, men at Hansen er der for å konkurrere om en plass, selv om nysigneringen kanskje trenger litt tid på å tilpasse seg.
Bjarmann legger til at de gjerne skulle hatt inn et par spillere til for breddens skyld med tanke på det tette kampprogrammet som venter, men at de i enkeltkamper er veldig godt rustet.
  • Husk at du ser Stabæk og de andre Eliteserie-lagene på Dplay
Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
3 TIMER SIDEN