Populære sporter
All sport
Vis alt

Dorsin utelukker ikke å hente Børven tidligere: – Vi gjør det vi kan

Joachim Barth

Oppdatert 19/06/2020 klokken 16:05 GMT+2

Rosenborg skal være desperate etter å sikre seg Børven innen overgangsvinduet stenger 30. juni.

Børven

Foto: Scanpix

Adresseavisen erfarer at Rosenborg har lagt inn et millionbeløp på bordet for å få Børven til Lerkendal før overgangsvinduet stenger 30. juni.
I følge avisen har ikke partene klart å komme til en enighet.
I utgangspunktet har Børven kontrakt med skiensklubben ut 31. juli, og spissen blir dermed RBK-spiller fra 1. august. Han har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.

– Vi gjør det vi kan

Men nå kan det se ut til at Børven må vente lenger før han kan spille for sin nye klubb. Torsdag kom beskjeden om at UEFA vil ha ett felles overgangsvindu for fotballen i Europa i sommer. Det skal etter planen stenge 5. oktober.
– Det er mange scenarioer, hans kontrakt går ut 31. juli. Det som er scenarioet er at overgansvinduet egentlig åpner 1. august til 31. august, men så prates det om at det kommer til å bli senere, med tanke på at alt har blitt forskyvet nå. Så vi må finne ut 110 prosent om hva som gjelder, men det har vi visst hele tiden. Samtidig så får vi se hva vi skal gjøre innen det, sier Mikael Dorsin til Eurosport fredag ettermiddag.
– Som det ser ut nå så er vi fornøyd med troppen og vi vet hvordan situasjonen er, at Torgeir først skal komme og trene med oss fra 1. august, det er det som har vært planen hele tiden. Så får vi se om det skjer noe innen det, men vi har god kontroll på det. Vi gjør det vi kan, fortsetter Dorsin.
Da nyheten om at Torgeir Børven var klar for Rosenborg var det en fornøyd spiss som ble intervjuet av trondheimsklubben.
– Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Rosenborg. Jeg fikk en god feeling med en gang Rosenborg kom på banen og da var det egentlig ingen tvil, sa Børven rett etter nyheten kom ut.

– Overgangsvindu i september

Om det blir bekreftet vil ikke det norske overgansvinduet åpne før i September. Da Eurosport snakket med Nils Fisketjønn på torsdag sa han følgende:
– Dette er en henstilling fra UEFA. Alle nasjonene skal samarbeide om dette og vi er selvfølgelig med på det. Vi skal ta en runde med klubbene før vinduet blir satt og det satser vi på å få gjort før vi skriver 1. Juli, forklarer Fisketjønn til Eurosport.
Til VG sier også Fisketjønn:
– Du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at overgangsvinduet kommer til å åpne i september.
Det betyr at selv om Børven blir RBK-spiller fra 1. august, kan ikke spissen blir registrert før 7. september. Det er konsekvensen om ikke trønderne får fristet Odd til å gi slipp på sin stjernespiller allerede før 30. juni.
Men sånn situasjonen ser ut nå kommer Børven tl å være involvert for Odd i søndagens oppgjør mot Strømsgodset.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame