Populære sporter
All sport
Vis alt

Dorsin bekrefter interesse for Bodø/Glimts målpoengkonge

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 25/11/2020 klokken 13:04 GMT+1

Med Philip Zinckernagel på utgående kontrakt er det nok mange som kunne tenke seg han inn dørene. Mikael Dorsin bekrefter at det er en mann de har på blokka.

Philip Zinckernagel

Foto: NTB

Se alt av Eliteserien på Dplay! Sikre deg tilgang her.
I Adresseavisens podcast, «Rasmus og Saga» var Rosenborgs sportssjef gjest, onsdag. Der kunne han lette litt på sløret om at de har Bodø/Glimts stjernekant på blokka.
– Spillere som gjør det bra i Eliteserien som gjør det bra og er på utgående kontrakt skal alltid være aktuelle for oss, og siden de har samme spillefilosofi som oss, så er det klart at han er et navn man har på blokka, så får man se om det er realistisk og om han er den typen man søker, forteller han.
Zinckernagel har vært enorm i hele år, og står med hele 30 målpoeng på 23 kamper. Det fordeler seg over 15 mål og 15 målgivende.
Dansken er også på utgående kontrakt, noe som får større klubber i utlandet og Rosenborg til å rette et lite blikk nordover.
– Hvis de ikke får førstevalgene sine ute i Europa så ser de at Rosenborg alltid er oppe i toppen. Det er en storklubb i skandinaviske mål og kan betale okay skandinaviske lønninger, og det gjør det interessant. Det kan være et større springbrett enn det man får i Bodø/Glimt, sier han i podcasten.
I det siste har flere spillere forlatt seriemesteren til fordel for større ligaer. I fjor dro blant annet Håkon Evjen til AZ Alkmaar, mens Jens Petter Hauge dro til selveste AC Milan tidligere i år. Prestasjonene i Eliteserien og i Europa har også fått utlandet til å få opp øynene for Glimt-eventyret, og de har blitt omtalt i de største mediene i mange av de største fotballnasjonene.
Dorsin vurderer likevel prestasjoner i Rosenborg som mer attraktive enn i andre norske klubber, og tror det kan være en fordel i spillerjakten.
– Hvis Zinckernagel hadde prestert en sånn sesong som han har i år, og han hadde vært i Rosenborg så hadde det vært helt andre klubber som hadde vært ute etter han, enn det kanskje er nå. Det tror jeg og er nesten sikker på. Her vet speidere at det er noe helt annet å prestere i Rosenborg enn det er i Bodø/Glimt , og det vet de om ute i den store verden, sier han.
Bodø/Glimt ble seriemester forrige helg, etter å ha slått Strømsgodset 2-0. Se Zinckernagel i storform i intervjusonen her:
picture

Glimts målmaskiner jubler over at Pellegrino ikke scoret

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame