Når Eurosport ringer sitter daglig leder John Harald Log på stadion og ser på klubbens direktesending, der de sender en fiktig kamp som erstatning for oppgjøret mot Mjøndalen som skulle vært spilt på samme tid. Den drar seg mot pause.
– Det er snart pause. Vi har solgt snart 3500 billetter og folk vippser som gale. Det er FKH-musikere og gjester og nye spillere og gamle helter, i to ganger 45 minutter pluss pause. Vi prøver å gi noe tilbake til supporterne i form av slike gladsaker, sier Log til Eurosport.
Virtuell kampbillett koster 74 kroner. Dermed hadde klubben på det tidspunktet allerede tjent om lag 260.000 kroner bare på den biten.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
Og det var i forbindelse med den direktesendingen at de tok kontakt med blant andre William Troost-Ekong. I utgangspunktet spurte de bare om en videohilsen.
– Vi ringte egentlig bare for å høre om han ville spille inn en hilsen, men da vi snakket med ham sa at han ville gjøre mer. Så han ba om adressen, signerte en drakt og ville gi penger også. Så han ga oss 20.000 kroner på rappen. Det er jo fantastisk. Det er en stor mann, som har et hjerte for klubben og en stor plass i Haugesunds historie og mange supporteres hjerter, sier Log.
Det var Haugesunds Avis som omtalte saken først.
Og at en spiller, som var i klubben i halvannen sesong i 2015 og 2016, før han dro videre til Bursaspor og nå Udinese i Serie A, ønsker å bidra på den måten, varmer ekstra.
– Jeg tenker jo at klubben har gjort en del gode ting, når utseilte spillere fremdeles har oss i tankene. Jeg har bare vært ansatt i fem måneder, men supporter i 27 år. Dette sier jo noe om at det er sjel i denne klubben, som er verdt å ta vare på. Det er det vi har jobbet for siden dag 1, da det kom begrensninger fra regjeringen, nemlig å berge klubben.
TV 2 har også omtalt historien og vært i kontakt med 26-åringen som er født i Nederland, men landslagsspiller for farens hjemland, Nigeria.
– FKH betyr veldig mye for meg. Jeg nøt virkelig tiden min der, og jeg ønsket å gi noe tilbake. Etter å ha hørt om situasjonen spillene og trenerne har havnet i var pengegaven det første som slo meg, sier Troost-Ekong til kanalen.
Log er merkbart stolt av den rause gesten fra den tidligere spillerhelten.
– Hvordan går det da, med å berge klubben?
– Det går bra, og så langt har vi full kontroll på økonomien. Men vi trenger en dato. Vi leverer en vare til supportere og sponsorer, og før det må vi spare der vi kan. Vi får ingenting inn så lenge vi ikke leverer varen, og for oss er varen fotball. Man kan ha så mye følelser man vil, men for forretningen FKH, er det så enkelt.
(Artikkelen fortsetter under):

William Troost-Ekong

Foto: Scanpix

I likhet med flere, blant andre Cato Haug som er styreleder i Norsk Toppfotball, er han optimistisk med tanke på den varslede pressekonferansen 7. mai.
– Jeg mer langt mer optimistisk for denne enn for den som var sist. Da hadde jeg ingen forventninger, men nå har jeg store forventninger. Vi trenger gladmeldinger i fotballen nå, og det er derfor vi prøver å bidra til våre supportere med denne sendingen. Og så håper vi på vi i neste uke får enda en gladmelding, sier Log.

Reagerer på seriestart-debatten: – Det er et sykdomstrekk

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06