MJØNDALEN: (Eurosport.no):
Det er ingen lette kamper mot Mjøndalen. Alle kamper blir en krig og det er alltid beinhardt å møte det robuste laget med brune trøyer.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
Det har vært gjennomgangsmelodien siden man ble kjent med Vegard Hansens menn på det øverste nivået, men i år har det vært annerledes.

Fra våpen til problem

For det som har vært lagets styrke har nesten blitt en svakhet.
– Vi må skjerpe oss. Det er ikke noe mer å si. Vi må begynne å score mål, også må vi slutte å slippe inn på dødball. Så må vi rett og slett være bedre. Verre er det ikke, forteller en frustrert Christian Gauseth, når Eurosport møter han etter trening på Consto Arena.
Tallene er også ganske klare, og det er ikke hyggelig lesning for alle med hjertet i Mjøndalen.
I fjor scoret bruntrøyene 20 mål som konsekvens av en dødball (inkludert straffer), av de totalt 32 målene, samtidig som de slapp inn "kun" 16 på faste situasjoner. Corner, frispark og lange innkast var et våpen de brukte med suksess, men i år er de langt mindre farlige.
Fasit for 2020 er kun fem mål og ti baklengs som følge av dødballer etter 18 kamper. Om det tempoet fortsetter kommer de til å score mindre enn halvparten så lite som i 2019.
Til sammenligning scoret Sondre Solholm Johansen på like mange dødballer i fjor, som det hele laget har i år.
Saken fortsetter etter videoen:

Mjøndalens målproblem bekymrer Hansen: – Vi har scoret altfor få mål

– Det er de samme spillerne

– Du kan komplisere fotball alt du vil, men vi slipper inn mål etter mål på dødball. I fjor var det bare Rosenborg som scoret mer enn oss tror jeg og i år er vi nede i bunn. Vi har nesten ikke scoret på en dødball, sier Gauseth, og legger til:
– Det er de samme spillerne, så vi vet jo at vi kan. Vi må bare få det ut.
På fredagen forrige uke var det dødballer det ble terpet mest på inn mot Sarpsborg-kampen, og heller ikke trener Vegard Hansen er fornøyd med uttellingen der.
De er også laget som har scoret desidert færrest mål i ligaen, med kun 13 mål på 18 kamper.
– Vi har scoret altfor få mål og trenger å forbedre særlig den delen av spillet. Jeg skal love deg at vi jobber med det. Vi jobber med innleggsfasen, vi jobber med kontringsspill, vi jobber mot etablert, så vi håper vi kan se bedring allerede mot Sarpsborg, sa Hansen.
Lørdag kveld ble derimot ikke noen fest for bruntrøyene, og man så lite av det offensive spillet. Selv om Gauseth var tilbake fra start så ble det et nytt nederlag, det ellevte tapet på de siste 13 kampene. I tillegg kom en ekstra straffescoring mot i banken.
– Vi er dårlige i alt, egentlig. Vi forsvarer oss for dårlig, gir bort ballen for lett, vi skaper for lite, vi er ikke noe gode i overgangsspillet, vi er ikke gode på dødballer, så akkurat nå er vi inne i en forferdelig blindgate, oppsummerte trener, Vegard Hansen.
Mot Viking hjemme på Consto kan de få en ny mulighet til å snu trenden, når de møter Viking søndag kveld.
Sett denne?

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56