Samtlige lag i Eliteserien og OBOS-ligaen skulle nemlig gjennom vinteren kåre sine fineste klubbgensere og tilbehør.
Denne uken ble vinneren kåret, etter initiativ fra Norsk Toppfotball.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
Supportere, strikkere og fotballfans i alle aldre sendte inn sine forslag i form av tegninger, fargelagte maler og bilder av ferdig strikkede plagg. Klubbene sto overfor en vanskelig oppgave da de skulle velge blant nesten 600 bidrag fra hele landet. I februar ble de lokale vinnerne kåret, og nå er altså de nasjonale ligavinnerne i offentliggjort.
Supportere over hele landet, i tillegg til en jury bestående av Bernt Hulsker, Jannecke Weeden, Freddy dos Santos, Erlend Hanstveit, Hedda Hynne og Pål Arne Johansen har stemt.
Blant over 10.500 stemmer vant Kristiansunds bidrag i Eliteserien, mens HamKam gikk til topps i OBOS-ligaen.
– Jeg må jo si at jeg veldig overrasket over at jeg vant. Responsen har vært stor her i Kristiansund, og veldig mange i nærmiljøet har delt innleggene og oppfordret til å stemme, sier Ida Amalie Unhjem, som har designet KBKs genser.
– Konkurransen har vært perfekt for meg som elsker både strikking og fotball. Å gå på fotballkamper i Norge kan være en kald fornøyelse, samme hvor høy temperatur det er på banen. Det er kjempestas å ha bidratt til at HamKam får egen klubbgenser, en genser jeg håper folk vil bære med stolthet også utenfor kampdag, sier Ina Helen Herland, som har designet HamKams genser.
«Strikk for klubben i ditt hjerte» har vært en todelt konkurranse/kampanje som ble dratt i gang i fjor høst for å holde fans og supportere engasjerte på hjemmebane. Vi har ønsket å engasjere hele familien til å delta med både tegninger og bilder av ferdig strikkede plagg. Alle som har deltatt har vært med i trekningen av signerte drakter, sesongkort, ligaballer og gavekort, heter det i pressemeldingen.
Deler av inntektene fra «Strikk for klubben i ditt hjerte» ønsker de at skal gå tilbake til klubbene.
– Vi ser fram til å også koble inn klubbenes Gatelag i flere av aktivitetene fremover. Våre partnere House of Yarn og COOP har nylig inngått et samarbeid med Fotballstiftelsen og Gatelagene, et samarbeid som skal gi både inntekter og arbeidsmuligheter for gatelagsspillerne.
Se alle de de 32 finalistene i her.

Se hele interjvuet med NFF-toppen om terminlisten

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25