I en sesong der Bodø/Glimt har sprengt rekorder og sørget for det første nordnorske seriegullet noensinne, står fortsatt mye på spill i topp- og bunnkampen når én serierunde gjenstår i Eliteserie-sesongen 2020.
I den anledning skal også årets spiller, trener og unge spiller kåres. Her kan du lese om juryens nominerte.
Eliteserien
Han er ny sjef i Sarpsborg: – Ikke en bil med tre punkterte dekk
24/11/2021 PÅ 14:18
Under hver enkelt nominert har også Eurosport-kommentator og juryleder Kenneth Fredheim gitt en kort begrunnelse.

Årets spiller

Philip Zinckernagel, Bodø/Glimt
– En uvirkelig sterk sesong av den danske magikeren på Glimts høyrekant. Han er Eliteseriens suverene assistkonge og blant toppscorerene. Han besitter en herlig nærteknikk, kan drible, skyte og gjøre andre gode. Zinckernagel blir bare bedre og bedre i en alder av 26 år.
Patrick Berg, Bodø/Glimt
– Unggutten er navet i Glimts velsmurte hjul. Alltid orientert, klok og med meget lav feilprosent. En strålende pasningsspiller, men som også har tatt store seg som duellspiller. Motstanderne prøver ofte å markere han ut, men han finner løsninger på det også. Berg har også debutert på landslaget denne sesongen.
Jens Petter Hauge, Bodø/Glimt
– Vingen spilte de 18 første kampene for Glimt. I løpet av de kampene leverte han 14 mål og åtte målgivende. En trollmann på venstrekanten, med enormt mot, rykk, teknikk og avslutninger. Også han har fått landslagsdebuten, samt fått en svært god start etter den sensasjonelle overgangen til den italienske storheten AC Milan.
Saken fortsetter under videoen.

Her er hele historien om Jens Petter Hauge

Årets unge spiller

Osame Sahraoui, Vålerenga
– 19-åringen er årets gjennombrudd i Vålerenga. Han har en nydelig balanse, teknikk og spilleforståelse. Elsker å utfordre og er uredd. En meget spennende spiller å følge i årene som kommer.
Jens Petter Hauge, Bodø/Glimt
Se begrunnelse ovenfor.
Patrick Berg, Bodø/Glimt
Se begrunnelse ovenfor.
Saken fortsetter under videoen.

Var så langt nede at han vurderte å legge opp - så fikk Glimts suksesstrener en viktig telefon

Årets trener

Kjetil Knutsen, Bodø/Glimt
– Bergenseren har skapt en uimotståelig seiermaskin i Bodø. Han er tydelig på spillestil, rolleforståelse og stiller meget høye krav til seg selv og spillerne. Knutsen er ydmyk og alltid på jakt etter forbedringer. Han har ledet et lag som har pulverisert så godt som alle rekorder i norsk fotball. Og ikke minst: Han har sikret det første seriegullet til Glimt og Nord-Norge.
Dag-Eilev Fagermo, Vålerenga
– Fagermo har hevet Vålerenga mange hakk og ført dem inn i medaljekampen for første gang på ti år. Han er en klar og tydelig leder som vet akkurat hva han vil ha. Han har fått ut det beste ut av spillerne, gitt lokale gutter stor tillit og gjort om Vålerenga til en fryktet motstander.
Christian Michelsen, Kristiansund
– Under hans ledelse tar lille Kristiansund nye steg hver eneste sesong. Han har stor entusiasme, evnen til å fornye og til å få det beste ut av spillerne. Han har ført KBK inn i kampen om kvalifisering til Europa.
  • Juryen som har valgt ut de nominerte er: Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim, Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, Erik Solér, sportssjef i NTF, VG-journalist Knut Espen Svegaarden, og Pål Arne «Paco» Johansen, landslagssjef for Norge G18/G19.
Eliteserien
Uenighet om sluttspill er en dårlig idé: – Urettferdig!
22/11/2021 PÅ 20:57
Eliteserien
Odd-spiller testet positivt på korona
22/11/2021 PÅ 11:00