BERGEN (Eurosport.no):
Dagen etter seieren mot Haugesund var det en fornøyd Brann-gjeng som trente i solen utenfor Brann Stadion. Men til tross for seiere i første serierunde, kom det også med noe skader.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Det var en tøff kamp, det er alltid vanskelig å komme til Haugesund. Det koster jo litt, det gjør det. Det ble litt blod og legevakt og litt småskader, men sånn er det. Skal man vinne de første kampene så må man slåss og det synes jeg guttene gjorde. Så spilte vi en ganske bra kamp også, spesielt i første omgang. Da synes jeg vi hadde god kontroll og de skaper vel egentlig ikke noe på oss. Det var en god bortekamp, så har vi selvfølgelig litt å gå på, forteller Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport torsdag.
Mot slutten av kampen ble Taijo Teniste og FKHs Thore Pedersen liggende nede etter å ha gått opp i en hodeduell og smelt hodene sammen. Begge spillerne måtte blir byttet ut og Teniste ble sendt på sykehus. Dagen etter kan Nilsen forteller at det går bra med forsvarsspilleren, men at det er fortsatt usikkert om han blir klar til søndag.
– Han har noen sting i pannen og sannsynligvis litt hodepine. Vi får bare se, han har tre-fire dager på seg, så får vi se om vi får han klar, sier han og legger til:
– Han fikk en smell, men det var først og fremst et kutt som de måtte sy. Han blødde ganske mye. Det er jo litt trykk i hodet på han akkurat nå, men vi får se om han kommer seg på beina igjen.
Se smellen mellom Teniste og Pedersen her. Saken fortsetter under:

Går ned for telling etter blodig sammenstøt

Må være 100% klar

I tillegg måtte Vegard Forren gi seg kun sekunder inn i andre omgangen etter at han fikk en kjenning i lysken. Ole Martin Kolskogen fikk også krampe litt senere og måtte bli byttet ut.
– Det er litt det samme. Vi har akkurat kommet tilbake, det er dagen etter kampen, så vi er usikker på hvordan tilstanden deres er. Vi må se på lørdag om de er klar til kamp eller ikke. Det er jo småtterier, men de må være 100% klar skal de spille mot Viking, sier Brann-treneren.
Kolskogen sa til BTs Ballspark-sending etter kampen at han kom til å bli klar til søndagens oppgjør mot Viking. Han forteller til Eurosport torsdag at det «føles ganske bra i dag».
– Så får jeg slappe av litt i morgen, så skal jeg være helt fin igjen.
– Du meldte deg klar til søndag etter kamp i går, er du fortsatt det?
– Ja, hvis de har lyst å bruke meg på søndag, så er jeg klar for det, sier 19-åringen.
Se høydepunktene fra kampen mot Haugesund:

Se høydepunktene: Haugesund - Brann 1-2

– Ikke bekymret for søndagen

Før torsdagens seriekamp innrømmet Lars Arne Nilsen til Eurosport at han tok en sjanse med å starte med Forren. På spørsmål om han fortsatt mener han burde ha startet med han, svarer Brann-treneren:
– Jeg tror at han må spille kamper for at vi skal få han i kampform. Det er jo alltid en risiko selvfølgelig, men det er sånn med de fleste. Den koronaen har gitt oss en litt annen preseason enn vanlig, så det blir gjerne litt skader. Og det ser vel ut som om det er litt rundt omkring, men han er så klart ekstra utsatt. Han spilte en omgang og er litt stiv i lysken og det er litt sånn føre-var, jeg tror ikke det er noe alvorlig. Han kom gjennom første omgang og spilte en veldig god førsteomgang, så det var bra for han og bra for oss.
– Han må være 100% klar til å spille kamp og det får vi ikke svar på før om noen dager, legger Nilsen til.
Forren selv, friskmeldte seg også etter kampen onsdag. Dette sier han torsdag:
– Nå er jeg enda mer overbevist om at det skal gå bra. Nå er vel jobben min å ta det litt rolig i morgen og så overbevise det fysiske teamet at alt er bra, så skal jeg være klar til trening lørdag sånn at jeg hvert fall er aktuell til en tropp søndag, sier Forren.
Han forstår at det stilles spørsmål om han burde ha startet med det grunnlaget han har.
– Klart det stilles litt spørsmål når jeg har det grunnlaget som jeg har hatt, men samtidig så vet Lars Arne at jeg har holdt meg litt i gang og fått løpt litt. Men når man mangler fotballtrening og det grunnlaget litt så er det en sjanse å ta, men jeg følte meg klar og den tilliten han viser meg, følte jeg at jeg tok vare på.
Han forteller videre at han egentlig skulle være igjen i garderoben etter første omgang, men ønsket å prøve å spille de siste 45.
– Det var vel egentlig fra første steg at det var håpløst og da må man være litt fornuftig, for det kommer nok av kamper. Men nå føles det bra og jeg har ganske god erfaring med den type sårbarhet, kan man kalle det, som jeg kjenner på, så jeg er ikke bekymret for søndagen.
Søndag tar Brann i mot Viking på Brann Stadion klokken 20.30. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge!
Sett denne?

Forren imponerte i serieåpningen: – En drømmedebut

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58