Det er ingen tvil om at Rosenborg ønsker å ta tronen tilbake i norsk fotball og slå seg inn i europeiske gruppespill igjen.
Åge Hareide, Markus Henriksen og Holmar Ørn Eyjolfsson er alle tre signeringer ingen annen i norsk fotball hadde hatt muligheten til å gjøre. Resultatene med 3 seire og 2 uavgjorte siden Hareide tok over hovedtrenerjobben er naturligvis godt nok. RBK er mer solide defensivt, men offensivt er laget på stedet hvil og det kreves en del før man kan fremstå som den ener man ønsker å være. Laget må komplementeres og spillerne må spille i de posisjonene de er best i.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
12 TIMER SIDEN

Er forsvaret godt nok?Det er flere spørsmål rundt dagens lag. Er stopperduoen god nok i frispillingsfasen? Holder backparet nivået på et gullag? Kan Henriksen, Skjelbred og Konradsen spille sammen på midtbanen? Har man de kantene som kreves for å spille RBK-fotball og er Islamovic den målscoreren som må til for å vinne serien?

Keeperduoen er udiskutabel. André Hansen er ubestridelig ener og Faye Lund har vist seg som en god back-up.
Stopperkabalen er forsterket Med Ørn Ejyolfsson inn. Defensiven har uten tvil blitt sterkere og det er ingen stopperpar i norsk fotball som er bedre i den fasen enn Reginiussen og islendingen.
Offensivt trøbler dem dog mer og i frispillingsfasen mot 4-3-3 lag har dem slitt. Besim Serbecic er god i den fasen og kanskje kan han bli et godt tilskudd og en avlastning til dagens stopperduo.
Backbesetningen må forsterkes. Det at Hareide velger Dahl Reitan foran Eggen Hedenstad tilsier vel at det ikke blir noen forlengelse på den tidligere Stabæk-backen. Da vil jeg tro at klubben henter inn en høyreback som kan gå rett inn på laget.
På venstresiden har Pa Konate spilt denne høsten og klart seg fint, men det er fortsatt noen nivåer opp til Meling og Trondsen.

Augustinsson ville vært en oppgradering

Her ryktes Jonathan Augustinsson inn. Han er nok ukjent for det norske folket. En allroundback med bra fysikk. Ingen direkte svakheter, men heller ingen ekstrem spisskompetanse. Skal man arrestere han for noe er det at han ikke produserer nok målpoeng som offensiv back. Han spiller fast venstreback på Djurgården denne sesongen. Under fjoråret, da laget tok gull, var han andrevalg bak tidligere Start-back Elliot Käck. Augustinsson er en oppgradering, men fortsatt et hakk bak Meling og Trondsen. Så får vi se om Konate blir med som backup eller om klubben velger et norsk alternativ.
Midtbanen er uten tvil god nok med kvintetten Henriksen, Skjelbred, Zachariassen, Konradsen og Tagseth. Gjermund Åsens fremtid er nok ytterst tvilsom under Hareide. Største problemet med dagens midtbane er at Hareide bruker dem feil.
Saken fortsetter etter videoen:

Lanserer denne mannen som mulig stopperløsning for RBK i 2021

I sin iver om å få de beste spillerne på banen må han gå på akkord med å spille noen av dem i sine beste posisjoner. Det å sette Zachariassen som kant kan fungere taktisk i enkeltkamper og han løser den rollen helt ok, men det er som indreløper han er best og da er laget også mye farligere. Jeg mener at med han inn som indreløper istedenfor Konradsen som er for ballsøkende, vil dette RBK-laget bli mye farligere og komplementært enn dem fremstår i dag.

Mangler bakromstrusler

Midtbanetreeren Konradsen, Skjelbred og Henriksen kommer ofte alt for langt ned i banen. Det å komme inn i mellomrom eller ta de dype løpene som skal skape rom og hjelpe Islamovic er ikke eksisterende. Det er ingen tvil om at Skjelbred er en god spiller, men tiden i Tyskland har gjort han mer til et anker enn en indreløper. Han kommer nesten konsekvent ned og henter ballen og RBK får to dype midtbanespillere med han og Henriksen. Her hadde jeg byttet posisjon på Henriksen og Ciljan.
RBK har i tillegg kanter som vil ha ballen i beina og en spiss som møter, noe som gjør at de blir for enkle å spille mot. Det er ekstremt få trusler bak motstanderens forsvarslinje.
Jeg mener med dagens spillermateriale at det er naturlig med å spille inn Konradsen Ceïde på den ene kanten. Han har egenskaper en mot en som kan løse opp motstanderne. Pål André Helland virker ferdig under Hareide og det samme tror jeg gjelder en skadeskutt Samuel Adegbenro. Her vil vi nok se store forandringer når vinduet åpner i januar.
Spissposisjonen har de låst foran kommende sesong med Widesheim-Paul inn sammen med Dino. Skal man få svensk-montenegrineren til å fungere fullt ut, må laget fremstå helt annerledes offensivt. Han må få mer støtte, løp rundt seg og innlegg fra sidene. Får han det kan han være et alternativ på et lag som ønsker å ta gull, hvis ikke vil Islamovic aldri fungere som spiss i RBK.

Hareide får ikke gjort så mye med spillerlogistikken denne sesongen, men første bud ut året er å bruke spillerne i deres riktige posisjoner og maksimere det offensive potensialet i laget. Første mulighet til det er på en tøff bortebane i Sarpsborg.
Sett denne?

Kåre Ingebrigtsen: – Vi har definitivt en del å jobbe med

Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09